Sammen for «grønn energi»: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og olje- og energiminister Tina Bru (H). Foto: Vidar Ruud / NTB.

I regjeringens notat rundt stortingsmeldingen «energi til arbeid» kom beskjeden om at effekttariffer er vedtatt, med virkning fra 1.1.2022. Energibransjen står med dollartegn i øynene og pumper ut propaganda om at dette er en løsning som «bidrar til bedre og rimeligere utnyttelse av nettet».

I virkeligheten gir det dem enda høyere inntekter, og alt er naturligvis fullstendig unødvendig hvis man tar klimahysteriet ut av ligningen. Det er nettopp derfor energibransjen er den største pådriveren for «grønt skifte»: Uten klimakrise dør gullgåsa over natten.

Hva er effekttariffer?

Spørsmålet om innføring av effekttariffer har vært på agendaen i årevis, og rett før sommerferien falt altså avgjørelsen i favør av at energibransjen skal få prise energileveranser. De skal også få øke nettleien hvis mange bruker mye strøm på samme tidspunkt.

Prisen på strøm skal altså følge tilbud og etterspørsel som nå, noe som allerede har fått strømprisen til å eksplodere. Med nettleie som ble innført for noen år siden, har dette doblet folks strømregninger.

Men nå skal også nettleien variere, og strømtoppene vil derfor bli dobbelt så dyre (noe bransjen og deres klimapolitikere naturligvis vil protestere heftig på, men bare vent og se).

For at det skal være enklere å forstå hvordan og hvorfor, må jeg kort forklare hvordan et strømnett fungerer:

Strøm er ferskvare

Det lyser i lampen din fordi en kraftstasjon lager strømmen i samme sekund. Dette systemet har fungert plettfritt i over hundre år, og energioverskuddet av billig, stabil strøm har skapt det vestlige, moderne samfunnet. Samfunn med vaklende energiforsyning er fortsatt u-land.

Samfunnet vårt er energi, og forbruket følger en forutsigelig kurve:

Om morgen står alle opp, og første forbruks-topp kommer. Så synker forbruket litt utover dagen, og topper seg igjen når alle kommer hjem, lager middag og skrur på tv.

Og så går alle og legger seg, og forbruket synker til et minimum. Siden dager, netter, mennesker og samfunn er som de er, er dette omtrent likt over hele verden, i alle byer og samfunn. Men nå skal alt forandres, og det kommer til å bli bedre!

Samfunnets strømforbruk har aldri vært noe problem … før klimahysteriet

Denne daglige variasjonen har vært helt forutsigelig og problemfri i hundre år, takket være kraftverk drevet av vann, atomfusjon, kull, gass, thermal-varme eller diesel. Disse kan produsere mer eller mindre strøm på kommando.

Men globalister tåler ikke ting som fungerer: De skal alltid finne opp både samfunnet, kruttet og IQ-en på nytt. Klimahysteriet har «gitt dem rett» til å ødelegge strømforsyningen i vestlige land, for å redde kloden fra en fiktiv trussel som tross alle spådommer har uteblitt fullstendig de siste femti årene: klimakatastrofen.

Det er klimahysteriet som har fått panikkslagne politikerne til å hurtig-avvikle oljealderen, fordi grønne hippier, energibransjen og vindkraftselgerne synes det er på tide. Derfor avvikles Europas velfungerende kull-, gass- og atomkraftverk til fordel for sol- og vindkraft. Det er bare ett stort problem med den grandiose visjonen:

Sol- og vindkraft har aldri hatt evnen til å forsyne et moderne samfunn med et stabilt overskudd av regulerbar strøm – ettersom solen og vinden verken kan reguleres, forutsies eller kommanderes til å virke.

Dette vet alle ærlige elektroingeniører, og resultatene fra Tyskland er entydige. Men fakta spiller ingen rolle for globalister og EU-eliten. De forsøker å lappe sammen et nytt energisystem med plaster, hydrogen, batterier, vindturbiner, fri fantasi og pissprat, til noe de kaller «fremtidens smartnett».

Hva er fremtidens «smartnett»? 

Politikere og energibransjen innrømmer ærlig at de vil ha 10.000 vindmøller i Norge, så Europa kan stikke av med vannkraften vår som «batteri». I tillegg til dette kostbare vindkraftsystemet, som vi ikke trenger, skal det også bygges et vanvittig dyrt batterisystem som vi heller ikke trenger.

Og som om ikke dette var dumt nok, skal geniene bygget et supervanvittig kostbart hydrogensystem med ca. 80 % energitap, som vi heller ikke trenger (og så mye energi finnes ikke i Europa). Flere land satser også tungt på et system for biodrivstoff, som også koster sitt.

For å knytte sammen disse fem (eller flere) energisystemene i et «utslippsfritt smartnett», trengs det også et superdupert, kostbart nettverk av overføringskabler hit og dit over hele Europa. Men skal det tåle dagens døgnvariasjoner om vinteren, blir det jo enda dyrere. Derfor er planen å jevne ut strømforbruket, slik at «smartnettet» kan bygges billigere.

Man vil fjerne forbrukstoppene skapt av menneskets naturlige døgnrytme. For hvis dagens topper fortsetter som nå, vil det geniale «smartnettet» kollapse i strømbrudd som kan vare i time- eller dagevis. Og blir det vindstille og iskaldt, vil det være strømmangel. Da vil bare rikfolk ha råd til varme og oppladet batteribil. Velkommen til fremtiden.

Denne utjevningen kan bare tvinges igjennom ved å gjøre strømmen så astronomisk dyr i forbrukstoppene at bare rikfolk har råd til den. De andre må bruke tørketrommel om natten og lade den eksplosive batteribilen når alle sover. Og hva med å flytte middagen til klokken ti om kvelden? Dét er jo smart.

Skjønte alle dette?

Kraftbransjen selger alt inn som en «fordel»

Denne lukrative galskapen vil generere vanvittige summer til energibransjen. For naturligvis vil folk fortsette å skape forbrukstopper, og da kan energi-gribbene fråtse i lommeboken din. Men ikke skyld på dem! Det er ikke deres feil! Verken de eller samfunnet har noe valg, på grunn av den ekstreme klimakrisen, som ingen kan se, men som ingen får lov til å tvile på.

Energibransjen sier selv at «for kundene betyr dette at man kan få noe lavere strømregning om man fordeler forbruket jevnere over døgnet, men de som bruker mye strøm på samme tid, kan møte en litt høyere strømregning. Det gir en mer rettferdig prising av nettet».

Dette mener også EUs klimapolitikere, som har vedtatt galskapen. Olje- og energiminister Tina Bru sier det på følgende måte i pressemeldingen:

— Denne forskriftsendringen kan gjøre kundene mer oppmerksomme på hvordan samtidig bruk av strøm påvirker kostnadene i strømnettet. Dersom nettselskapene kommuniserer dette til kundene på en god måte, kan vi oppnå endret atferd som igjen kan redusere behovet for nettutbygging fremover. Slik sparer vi både kostnader og miljøet.

Sannheten er at ALT er 100 % unødvendig

Bullshit! Vi sparer ingenting. Det blir bare dyrere og dyrere og dyrere, med større og større strømmangel i landet som hadde en perfekt strømforsyning før denne galskapen fikk spre seg.

Vi trenger ikke bedre kommunikasjon, vindkraft, grønt skifte, et idiotisk «smartnett» eller endret adferd: Vi trenger nye politikere, med litt mer mellom øra og litt mer omsorg for sitt eget land.

Siden bibelsk tid har sjarlataner høstet både penger og makt på å hevde at de kan spå klimaendringer og uår, enten i kaffegrut, gudetegn eller ved hjelp av 97 % krystallkuleforskere de betaler selv. Og for å redde kloden fra dommedag, har vindkraftselgerne og energi-industrien overbevist skrullete politikere om at man kan lage et helt ny type strømforsyning som ikke henger på greip hverken logisk, teknisk, økonomisk eller empirisk, men som er ekstremt lønnsom for dem.

Det ser VELDIG imponerende ut på PowerPoint-presentasjonene, men her er sannheten:

Det finnes ingen klimakrise. CO2 styrer ikke jordens klima. Bare Vesten følger Parisavtalen. Og Norge trengte aldri koble sin strømforsyning til Sverige og Europa.

Norge trengte aldri noen utbygging av strømnettet for 140 milliarder kroner heller. Norge trengte aldri noen «nettleie», for alt fungerte helt fint. Norge trengte aldri vindkraft. Og siden det ikke finnes noen klimakrise eller noen energimangel, samt at asiatiske land bygger hundrevis av kullkraftverk, er det heller ingen grunn til å legge ned de billige, effektive og sikre kull- og gasskraftverkene i Europa.

Alt er unødvendig og forgjeves

Sannheten er også at tungindustriområder med sol- og vindkraftmaskiner ikke er «fornybart». De vil aldri vil kunne levere nok strøm til et moderne samfunn, og enda verre: Det såkalte smartnettet er en teoretisk konstruksjon som aldri er verken stresstestet, utprøvet, sikkerhetsvurdert eller kostnadsberegnet.

Det er et samfunnseksperiment som burde vært testet ut i liten, forsiktig skala, eller med en liten, billig kalkulator – noe som ville avslørt de åpenbare manglene. I stedet gir klimahysterikerne full gass, for «det haster».

Men det viktigste for politikere er ikke å skynde seg eller eksperimentere med samfunnet. Det viktigste er å bruke huet, dempe uro og panikk, og gi samfunnet nok billig energi, for ellers vil samfunnet vårt bli utkonkurrert og fattig, slik Europa er i ferd med å bli.

Sviket mot norske strømkunder og skattebetalere

Av helt uforståelige grunner har norske politikere kastet seg på denne idiotien. De har gitt bort den norske energiforsyningen til EU, i det eneste landet i Europa som er gudgitt en endeløs naturressurs av billig, fornybar vannkraft, i bytte for absolutt ingenting.

Dermed er landet med verdens reneste og mest stabile energiforsyning blitt et kullkraftland, og en del av energikaoset i Europa som norske skattebetalere og strømkunder har nøyaktig null ansvar for.

Dette sviket er om mulig enda større enn å gjøre Norge til en EU-koloni gjennom EØS.

Hvis jeg noensinne får noe å si innen styring og stell, skal naturligvis de ansvarlige for denne katastrofen og miljøkriminaliteten identifiseres og holdes til ansvar.

God sommerlektyre: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Gi gjerne et ekstra sommerbidrag til Document, det settes stor pris på:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.