Det er ikke lenge siden nordmenn knapt tenkte over strømforbruket sitt: Strømmen kostet alltid rundt 33 øre, det var plenty av den, og det var aldri noe påslag eller nettleie. Så vi lot panelovnene brumme og trengte egentlig ikke slå av lyset etter oss. Livet var enkelt. Nå har EUs klimapolitikere på Stortinget gjort strøm til ditt økonomiske mareritt, og fra nyttår gir de deg en helt ny hobby: å tenke over strømbruken hver eneste time gjennom hele døgnet.

Nasjonal energiforsyning, ødelagt av internasjonal klimapolitikk

Norge har vært velsignet med endeløst av vannkraft i 100 år, og denne nasjonale luksusen har dessverre blitt tatt for gitt av folket. Derfor har ikke velgerne reagert på 30 år med surrealistisk energipolitikk fra Stortingets side. En politikk som har vært nøye planlagt og metodisk gjennomført, uten tanke om konsekvenser for eget land: Oljeenergien skal vekk, og Norge skal blir «Europas batteri», så alt skal bli miljøvennlig gjennom vindkraft og batterier. Det er hastverks-omsorg for planeten, og har ingenting med grådighet og profitt å gjøre, altså. Nei da.

Så langt har denne politikken ført til  Energilov, ACER-avtalen, Parisavtalen, deling av Statnett og Statkraft, sentralisering av norsk kraftbransje, sammenslåing av lokale kraftverk, sabotering av hjemfallsordningen, vedtak om nye overføringskabler til EU og England, privatisering og byråkratisering av norsk kraftbransje, sjokkinnføring av «smartmålere», innføring av det fordyrende mellomleddet «strømleverandører», opprettelsen av datasentralen Elhub, som overvåker strømbruken din, subsidierte vindparker som finansieres gjennom nyvinningen «nettleie», batteriferger, batteribiler, og sist men ikke minst: EUs energipriser, drevet av EUs energimangel, skapt av EUs klimapolitikk. Til nyttår rammes du av nok en nyvinning: Si hallo til «Strømtariff»!

Tenk strømforbruk 24/7 med effekttariff 

Den nye drittungen i norsk energipolitikk har mange navn: Effekttariff, strømtariff og nettleiepriser, og naturligvis pumpes det ut propaganda fra strømprofitørenes offentlige og private PR-industri, som forteller hvor utrolig smart, nyttig, miljøvennlig og nødvendig dette er for DEG. Du er vinneren! Hurra, her kommer fremtiden! Og naturligvis er nyvinningen strømtariff også en kjempefordel for DEG og naturen!

De sier ting som «formålet med endringen er å bruke strøm smartere, og bruke strømnettet vi har mer effektivt for å spare penger og skåne naturen  Som om det noensinne har vært nødvendig i vannkraftlandet Norge. I virkeligheten er dette nok et unødvendig system for utpressing og tvang gjennom «smartmåleren» alle fikk tvangsinstallert i strømskapet sitt på ufattelig kort tid. Politikere er utrolig effektive når det skal tjenes penger. 

Så hvorfor er det så viktig å innføre strømtariff? Vel, i alle land i verden svinger strømforbruket på samme måte: Om morgenen stiger forbruket raskt og kraftig, for så å dempe seg rundt lunsjtider. Deretter stiger det til toppen rundt middagstider, og synker langsomt nedover inn i natten, da det når sitt bunnivå. Dette energiforbruket gjenspeiler hvordan mennesker er og hvordan våre samfunn har fungert helt siden oljelamper og vedfyring. Men det er en trussel mot et «elektrifisert» samfunn.

Geniene bak fremtidens «smartnett» skal ikke bare endre menneskenes naturlige døgnrytme. Strømtariffen gjør kort og godt strømforbruket ditt til et minefelt, og din nye hobby er å manøvrere deg igjennom dette døgnet rundt! (Som om du ikke hadde nok å tenke på fra før.) Med hilsen fra partiene Rødt, MDG, SV, Arbeiderpartiet, Sp, Venstre, KrF, Høyre og FrP. De har alle skylda.

Gjennom 30 år har disse partene nemlig støttet opp om denne nye energipolitikken (som egentlig er klimapolitikk). De har innført den, gjennomført den og vært stolte av den. Ikke på noe tidspunkt har de advart om konsekvensene eller startet et velgeropprør for å stoppe klimapolitikken, og varslere som meg og Document.no har aldri fått noen støtte.

Men nå som konsekvensene av idiotien har blitt umulig å skjule, fossror samtlige partier vekk fra ansvaret og sin egen politikk, og kappes om å skylde på hverandre og hvem som kan dele ut mest offentlige penger i «kompensasjon» for katastrofen – samtidig som de ikke har noen planer om å endre politikken. De håper heller at du venner deg til det, slik du ble vant til bompenger. Og DAB. Og høye drivstoffpriser. Og smartmåler. Og islam.

Hvorfor strømtariff?

Formålet med denne totalt unødvendige politikken er å presse deg til å bli en «smartere strømbruker» som ikke bruker for mye strøm samtidig, men heller jevner ut strømbruken din ut over dagen. Lad elbilen om natta. Lag middag litt seinere. Sjekk spotprisen hvis du vil dusje eller vaske tøy.

Den nye nettleien går opp når mye strøm brukes, og ned når lite brukes. Den skal belønne kunder som kutter toppene i strømforbruket sitt. Jo mindre strøm du bruker samtidig, desto billigere blir nettleien for deg. I tillegg vil den som klarer å flytte noe forbruk fra hverdag til helg, eller fra ettermiddagen til senere på kvelden, kunne spare penger, siden stortingspolitikerne har gjort strømmen vanvittig dyr.

Hvis du er en flink og lydig bisk, er belønningen at du slipper å betale for enda flere vindmøller og enda større utvidelser av strømnettet i fremtiden, som ellers ville gitt deg enda høyere nettleie. Altså ren utpressing. og hvorfor trenger vi denne vanvittige utvidelsen av strømnettet som før fungerte perfekt? Fordi EU. Og fordi klima.

EUs klimapolitikk betyr vindkraft, som må bygges på fjelltopper langt fra strømnettet, eller ute på havet som er enda lenger unna. Og det betyr at man må bygge et helt nytt strømnett i tillegg til det gamle man skal knytte seg til. Dét skal gjøre alt billigere. Derfor får du en ny hobby: Strømtariff.

Store fordeler for kraftbransjen og EU, bare ulemper for deg 

Siden vinden blåser bare sånn akkurat passe av og til, og ikke kan levere på kommando rundt middagstider, er planen at strøm skal lagres i batteribanker og hydrogenanlegg for vindstille dager – i  fremtidens ultrakostbare, grønne «smartnett». Men ingen stortingspolitikere bryr seg om hva «grønt skifte» vil koste. De har endeløst med penger til egne klimavisjoner, men aldri nok til sykehus, pensjon og deg. Ingen medier snakker om det, og ingen medier har advart om det gjennom 30 år, så norske velgere ante ikke hva som kom.

Hensikten med denne absurde og ødeleggende energipolitikken har vært krystallklar hele veien: å integrere Norges grønne vannkraft i EUs energiforvaltning og strømmarked. Motivene varierer fra aktør til aktør, men dreier seg i hovedsak om å tjene mer penger gjennom å tilpasse strømprisene til europeisk nivå, samt å redde klimaet på kloden. Det siste er ekstra nyttig, for da kan man påstå at «vi har ikke noe valg». All skyld er vasket vekk, for hensikten var god, og det hastet med å redde kloden.

Ikke tenk, bare gjør det! Og ikke klag, for nettariff er til ditt eget beste: Hvis vi ikke jevner ut strømforbruket, må politikere bygge enda flere vindmøller og overføringskabler som du skal betale. Ren utpressing, altså.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.