Kronprins Haakon. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Det tyske magasinet Der Spiegels internasjonale utgave har akkurat publisert et intervju med Kronprins Haakon om hans syn på fornybare energikilder og klimapolitikken, hvor vår kommende konge bedyrer at: «Min rolle tillater meg ikke å delta i politiske debatter, men jeg kan heve stemmen min når det kommer til menneskehetens store utfordringer».

Problemet er at akkurat klimahysteriet og byggingen av vindkraft (som Norge ikke trenger), er en av det heteste og mest polariserte politiske sakene i landet – og det vil bli mye hetere når det går opp for nordmenn hva prisen vil bli – ikke bare i form av rasert natur og fugleliv, men også rasert økonomi for småbedrifter og private.  Man kan ikke uttale seg i en sånn sak uten å tone flagg, og Kronprisen er ikke bare politisk ensidig, uten skygge av forbehold –  han omfavner og støtter også de politiske kreftene som ønsker å piske frem mer hysteri og panikk i befolkningen. Skal det liksom forestille lederskap?

Et politisk manifest for mer klimahysteri

Uttalelsene fra Kronprinsen blir enda mer delikate fordi hans politiske manifest ikke blir trykket i en norsk avis, men i et tysk tidsskrift som få nordmenn leser. Det blir enda mer delikat når vi vet at det i stor grad er tyske kapitalkrefter og politiske krefter som står bak raseringen av norsk natur med vindturbiner, noe altså selveste Norges kommende konge går god for. Det synes nok tyskerne er strålende, for det gjelder å ha fiffen med på laget når de skal endre Norge for godt. (Igjen)

Og som om ikke det var ille nok, skjer dette intervjuet i samme magasin som så sent som i mai 2019 hadde Merkels mislykkede «Energiwende» som hovedoppslag, om hvordan utbyggingen av vindkraft så og si har stoppet opp i Tyskland, men som altså skyter fart her i Norge – med Stortingets tilslutning gjennom Energiloven, Forskrift om Elsertifiktater av 2012, og Loven om Klimamål av 2018. Alt dette har ført til prostester og folkeaksjoner mot naturrasering og høyere strømpriser.

Men kronprinsen overser fullstendig ubestridelige fakta: Norge trenger ikke vindkraft og vindturbiner i urørt natur. Det er ingenting å fikse. Norge har kraft nok i massevis, og siden praktisk talt alt er vannkraft, skjedde vårt «grønne skifte» for 100 år siden. Og siden Norge allerede har overføringskabler nok til å sikre egen energiforsyning, trenger vi ikke flere av dem. Det er det tyskerne som gjør – men når ble «Alt for Tyskland» Kronprinsens motto? Det blir simpelthen ikke mer politisk enn dette.

Kronprinsen om utenlandskabler og Norge som Europas batteri: «Én kabel er ikke nok, men det er en start» 

På spørsmål om Norge kan bli «Europas batteri», kommenterer kronprinsen blant annet NordLink, den undersjøiske overføringskabelen mellom Norge og Tyskland: på følgende måte:

«Den skal transportere grønn elektrisitet over grensene. Når Tyskland har mye vind og sol, kan vi importere strøm til Norge og lagre mer vann i våre reservoarer. Ved tilfeller der Tyskland har for lite vind og sol, kan vi bruke våre  ekstra vannreserver til vannkraft.»

Her papegøyer Kronprinsen instruerte fraser fra den mektige klimaindustrien, helt uten forståelse for proporsjonene han snakker om. Hvis man tar seg bryderiet med å regne litt på disse påstandene om lille Norge som «grønt batteri» for Europa, finner man imidlertid fort ut at lille Norge aldri vil være i stand til å bli Tysklands batteri noen gang – for det er ikke overføringskablene som lager strømmen. Sorry.

Tyskland har over 80 millioner innbyggere, og produserer over 680 TWt strøm i året, (med totalt energiforbruk på over 3400 TWt) mens lille Norge Ligger rundt 140 TWt. Når det blir vindstille i Tyskland vil ikke engang Norges totale energiproduksjon redde dem fra blackout. (Det er det tyske gass- og kullkraftverk som gjør) og vi jo kan ikke sende all strømmen dit, for vi trenger strømmen selv. Dermed innebærer denne «planen» at lille Norge må bygge en helt ny vindkraftbasert kraftforsyning for Tyskland, for norske strømkunders regning. Vil du det? Det vil visst den kommende kongen av Norge, som åpenbart ikke eier en kalkulator. Og hva skjer hvis det ikke blåser nok i Norge samtidig som det er vindstille i Tyskland, tenker du? Se det vil ingen snakke om.

Kronprinsen om oljeproduksjon: «Det grønne skiftet burde skjedd mye tidligere»

Mange mener at Norge er en hykler fordi vi ønsker å være et forbilde innen fornybar energi, samtidig som vi er en av verdens største eksportører av olje og gass. Kronprinsen går heldigvis ikke med på Der Spiegels premiss om at Norge framstår som en «narkolanger som bruker inntektene fra farlige stoffer til å holde ham selv og familien sunne og spreke». Kan det være fordi han skjønner at Tyskland går rundt takket være norsk gass, som derfor heller burde takke oss enn å kjefte? (Kanskje vi skal lære dem en lekse ved å skru igjen gassgrana? Da snakker vi ekte CO2-kutt!) Kronprinsen sier:

«Personlig synes jeg det er fantastisk at vind- og sol-energi har blitt stadig mer konkurransedyktig de siste årene. I mange tilfeller er solenergi billigere å produsere enn kullkraft. Vi har nådd et punkt der prisene hjelper oss. Jeg er overbevist om at skiftet vil komme. Dette skulle ha skjedd mye tidligere. Det ville ha vært bedre for verden.»

Også her prater Kronprinsen den mektige klimaindustrien etter munnen, om noe han åpenbart ikke kan noenting om: Faktum er at sol- og vindenergi er så ulønnsomt og kostbart at luftslottet bare kan opprettholdes gjennom subsidier, (også kjent som «grønne sertifikater). Bortfall av subsidier er nettopp en av årsakene til stagnasjonen i vindkraftbyggingen i Tyskland. Den andre grunnen er at kraftnettet i Tyskland ikke klarer å håndtere mer ustabil vindkraft, samtidig som tyske politikere har oppdaget av verdens største satsing på vindkraft, knapt har kuttet et kilo CO2. Årsaken til det, er igjen at vinden ikke begynner å blåse når samfunnet trenger strøm, så Tysklands avhengighet av kullkraft er like stor som før, og det er fortsatt billigste alternativ – noe elektroingeniører kunne fortalt dem lenge før de begynte Energiwende.

Kronprinsen om Greta Thunberg og klimastreikene: «De har åpenbart rett»

I følge Kronprinsen er det ikke Mette-Marit og ham selv som lærer Ingrid Alexandra og Sverre Magnus om miljøvern og klimakrise. Tvert om er det barna som lærer foreldrene, gjennom «kunnskap» om temaet de får via skolen – men de får altså ikke lov til å klimastreike på fredager, heldigvis.

«Våre barn går på skolen på fredager, men klimasaken står deres hjerter nære. Det som skjer akkurat nå er viktig. Unge mennesker verden rundt protesterer mot klimapolitikken, inspirert av den svenske skolejenta Greta Thunberg. Jeg tror denne bevegelsen er enormt viktig. Når vi ser tilbake vil det kanskje slå oss som et historisk øyeblikk – et øyeblikk der det ble mulig å starte endringen som lenge har vært nødvendig. Skoleelevene sier at vi ikke har gjort nok for å beskytte Jorda. De har rett, åpenbart.»

Igjen viser Kronprinsen en total mangel på voksen innsikt i både klimaspørsmål, skoleverket og voksnes ansvar overfor barn: Det er foreldre som skal oppdra barna, ikke omvendt. Og når barna blir utsatt for ren politisk propaganda i skoleverket, er det foreldres ansvar å korrigere det:  Greta Thunberg kan ingenting om hverken politikk, klima eller energiproduksjon. Hun er en politisk marionett, som misbrukes kynisk av venstresiden, politiske aktivister og ikke minst storkapitalen som lever av at klimahysteriet opprettholdes så lenge som mulig før bobla sprekker. Og sprekke vil den.

Sannheten er at det ikke finnes noen akutt klimakrise. «It‘s all in your head!» Det finnes knapt noen global oppvarming, og det vet Kronprinsen: Han har fulgt Holmenkolldagen gjennom hele sitt liv – og den skulle vært umulig å gjennomføre allerede for 20 år siden, i følge klima-sjamaner som Thunberg og Al Gore. Vinteren skulle vært historie forlengst.

Og hvis det fantes en klimakrise, ville det være hans jobb som kommende leder å dempe bekymring, hysteri og panikk, og mane til ro, orden og fornuft. Ikke sant? Denslags kalles lederskap. (Slå det opp?) I stedet dyrker altså vår kommende konge en bevegelse som ber om mer panikk i samfunnet. Det er så rystende at jeg mangler ord…nei vent, det mangler jeg naturligvis ikke… jeg finner det bare ikke passende å ytre dem. Redaksjonen har jo visse standarder.

Kronprinsen om vindkraft-gjennombrudd til havs: 

Intervjuet tyder på at Kronprinsen vår er forsiktig med å støtte vindkraft, for han har nok fått meg seg den massive motstanden mot naturrasering som sprer seg i folket. Tyskere har tatt seg til rette med betong og store maskiner før her i Norge, på nordmenns bekostning, og det holdt med en gang. (Surkålgutta må‘kke bare komme her og komme her igjen.)  Men han viser ingen innsikt i vindturbiners mange problemer, ødeleggende effekt på nasjonale energinett, og enorme kostnader for strømkundene. Noen har fortalt ham at vindkraft er en glimrende ide, og det har han svelget rått:

«Investeringer gjøres innenfor vindkraft, og en betydelig mengde forskning og utvikling rettes mot å utvikle vindkraft offshore. Så langt er havvind relativt sett dyrt opp mot alternativene, men vi håper det vil endre seg»

Akkurat hvor dyrt og ulønnsomt vindkraft er, er nøye skjult gjennom den største økonomiske svindelboblen siden finanskrisen. Svindelen består først og fremst i å hevde at Norge trenger vindkraft, for det gjør vi ikke. Dernest at vindkraft kan redde klimaet og erstatte fossil energi – men 20 år med resultater viser at det er løgn. All verdens forskning og utvikling kan heller ikke få vinden til å blåse akkurat passe mye på kommando. Og til slutt, skrønen om at vindkraft lønner seg: OK, rett skal være rett: Alt «lønner seg», bare man driter i forbrukerne, gjør prisen høy nok, og tvinger folk til å betale ved å ta fra dem oljefyren og tvinge dem over på strøm. Men er det sånn vi vil ha det?

Kronprinsen om «flyskam»: Ønsker å leve bærekraftig, men akk…

De tyske journalistene blir fortalt at familien MiniRex har kuttet forbruket av plast drastisk, fått installert solcellepaneler på taket av Slottet, innført energisparing på Skaugum og at han har kjørt el-bil i 15 år – men huff og huff: Det blir mye bruk av fly. Det skaper dårlig samvittighet og føles som en stor miljøsynd.

«Samtidig lever jeg i et stort hus, og kontoret mitt er også i et stort hus. Jeg ønsker å leve fullstendig bærekraftig og er langt unna det, men jeg prøver å redusere CO2-avtrykket mitt»

Slik snakker en ekte luksus-hippie anno 2019. Man kan alltids lure på hvorfor den kommende kongen velger en bil som ikke bidrar med en krone til fellesskapet. Bør han ikke gi noe av apanasjen tilbake til samfunnet, og samtidig bruke Norges desidert viktigste eksportprodukt som drivstoff, med stolthet, glede og ekte patriotisme? Verden TRENGER oljen vår, og den gir folk billig og stabil energi, varme og mat på bordet. Så hva har vi å skamme oss over? Tell me!

Utover det, bør ikke den kommende Kongen berolige folket, og fortelle sine undersåtter at skamfullhet og synd ikke nødvendigvis er beste vei mot harmoni og fred i sinnet? Når man skal lede verdens reneste og mest resirkulerende folk – burde ikke kronprisen fortelle Der Spiegel at han er stolt av folket sitt, og at Norge ikke har noe som helst å skamme seg over? Tenk litt over det:

Norge og nordmenn har ingenting å skamme seg over! Tvert om:

Norge er nettopp det landet i verden som burde vært en ledestjerne for alle andre land når det kommer til renhet, ryddighet, miljø og naturvern. Et land som burde vært fritatt for all skam og vanvittige klima-tiltak, og heller stolt bli fremmet som en mønsternasjon innen miljøvern og naturvern for alle andre å følge etter. Hvorfor gjør ikke Kronprinsen det? Selg Norge, i stedet for å sitte å sutre!!!

I stedet har gjennomgrønne Norge blitt et av de mest selvpiskende, skamfulle og klima-hysteriske nasjonene i verden, og uansett hvor mye penger vi pøser ut på tullet, så blir det bare aldri bra nok. Blir det vel? Dette er landet hvor du ikke får sette opp så mye som et lite skur i skjærgården uten endeløst byråkrat, og bøter og fengsel venter den som berører det minste lille svaberg med maskiner og dynamitt. Men hey: Grådige utenlandske kapitalister får totalt fripass til å rasere kvadratkilometer etter kvadratkilometer med uberørt natur, for å bygge vindmøller vi ikke trenger – ikke for å redde kloden eller klimaet, men for å redde deres eget mislykkede «Energiwende», og NORDMENN skal betale for galskapen. Det er dette den uvitende Kronprinsen omfavner.

Jeg vet ikke hvor Kronprinsen har fått all denne feilinformasjonen fra, men bare ring meg så skal jeg komme og holde et rykende ferskt foredrag, med rykende fersk matte og fakta rett fra Tyskland, som viser hvor fullstendig rundlurt han er. Hører dere der oppe på balkongen?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂