Etter at myndighetene har registrert ny økning i antall smittede, avventer kollektivtransporten råd om at reisende må bruke munnbind. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Regjeringen kommer fredag trolig med anbefaling om munnbind på kollektivtransport i rushtiden.

Helseminister Bent Høie (H) kunngjorde på en pressekonferanse sist fredag at nye anbefalinger kunne ventes om en uke. Han har også sagt at folk må være forberedt på at det kommer en anbefaling om bruk av munnbind.

Folkehelseinstituttet (FHI) sier munnbind kan være et alternativ i situasjoner der folk står tett.

– Folkehelseinstituttet vurderer nå spesifikt bruk av munnbind som en mulig anbefaling for å ta ned risikoen for smitte når man ikke klarer å overholde 1-meteren, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI til NRK.

FHI og Helsedirektoratet skal fredag også møtes for å se på kriteriene for å endre nivåene i trafikklysmodellen mellom grønt, gult eller rødt. Flere kommuner har etterlyst klarere regler slik at restriksjoner kan innføres lokalt, etter hvordan smittesituasjonen er.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.