Oddvar Akhenaton de Leon er dalig leder for organisasjonen OMOD. Foto: Facebook.

Tall som viser hvilke land koronasmittede personer er født, kan føre til diskriminering av grupper som allerede sliter, mener organisasjonen OMOD.

Organisasjonen mot offentlig diskriminering reagerer på at Folkehelseinstituttet (FHI) i sin ukentlige rapport forteller hvor mange utenlandskfødte som er smittet, og hvilke land de kommer fra.

– Vi vet at har vært mye diskriminering i forbindelse med korona. Når en gruppe minoriteter blir uthengt som en slags fare for samfunnet, er det stigmatisering, sier daglig leder Akhenaton de Leon til Vårt Land.

Organisasjonen vil vite hvorfor denne informasjonen er tatt med i FHIs detaljerte rapportering. Folkehelseinstituttet svarer at informasjonen om landbakgrunn er relevant og nyttig i arbeidet mot smittespredning. Denne informasjonen er for eksempel brukt av FHI og kommunene for å hindre videre smitte.

– Man kan ikke sette inn tiltak mot grupper uten et grunnlag for det. I et diskrimineringsperspektiv ville det vært verre å bare synse, sier Thor Indseth i FHI til avisen.

– Dei som har fordommer og bruker disse tallene til sitt formål, hadde neppe sluttet med det selv om tallene ikke hadde vært publisert, sier han.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.