Nytt

Sporveisbuss nr 37. Foto: Tore Wiik, Sporveismuseet

En bussjåfør fra Unibuss som har kjørt for Oslo Sporveier ble fredag ettermiddag tatt ut av tjeneste, etter at han er bekreftet smittet av koronaviruset. Det er ikke kjent hvor mange dager han har vært på jobb som smittet.

Kommunikasjonssjef i Unibuss, Emilie Mejlænder, bekrefter overfor Document at en av deres ansatte er smittet, og at han er tatt ut av tjeneste.

– Hva slags tiltak har dere gjort for å spore hvem han har vært i kontakt med? Det må vel være en nesten umulig oppgave?

– Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer, og i samarbeid med FHI arbeider vi nå med å kartlegge – så godt som mulig – hvilke tiltak vi nå kan og bør ta.

– Vedkommende som er smittet har ikke vært på jobb hele uken. Vi har ikke bekreftet hvilke linjer vedkommende kjører på. Vi jobber nå internt med å kartlegge situasjonen og følger helsemyndighetenes råd, sier Mejlænder til Document.

Tilfellet ble først meldt på Sporveiens intranett fredag ettermiddag. Det ble der opplyst at han hadde vært på jobb hele uken, noe Unibuss avkreftet fredag ettermiddag.

Oppdatering kl 18:37:

Kommunikasjonssjefen skriver i en epost følgende:

Overskriften er også feil. Vi vet ingenting om føreren har kjørt buss med smitte.

Vi har rettet tittelen, men på bakgrunn av det konkrete tipset vi mottok, velger vi å legge til dette som en partsopplysning.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: