Et Lufthansa-fly letter fra Tegel-flyplassen i Berlin. Foto: Ximeg / Wikimedia Commons.

Korona-epidemien har allerede fått store konsekvenser for lufttrafikken. Lufthansa vil redusere sin kapasitet med hele 50 prosent, mens Norwegian falt hele 22 prosent på Oslo Børs.

Lufthansa planlegger å redusere kapasiteten på sine flygninger med 50 prosent de neste ukene, som følge av spredningen av det nye koronaviruset.

Dramatisk nedgang i antall bestillinger og mange avbestillinger ligger bak beslutningen.

– På grunnlag av ytterligere lavere etterspørsel, blir kapasiteten redusert med opptil 50 prosent de kommende ukene, heter det i en kunngjøring fra det tyske flyselskapet fredag.

Beskjeden kom etter at Lufthansa mandag varslet at selskapet planlegger å kutte 25 prosent av flygningene, eller 7100 flygninger, for inneværende måned. (NTB)

Også hotellnæringen merker epidemien og går til permitteringer:

Opp mot 60 ansatte ved Oslo Plaza har fått permitteringsvarsel fredag. Årsaken er redusert behov som følge av koronaviruset.

De ansatte vil gå på jobb som normalt de neste to ukene, skriver E24. Deretter kommer en arbeidsgiverperiode hvor de blir permittert i to uker med lønn, for deretter å gå over i NAV-apparatet med dagpenger.

Hotellet er oppført med 211 ansatte på proff.no. I første omgang rammer den reduserte ordretilgangen kongresser, kurs og konferanser.

– Dette er jo ikke noe noen ønsker seg. Det er svært uheldig, sier administrerende direktør Tarje Hellebust til E24. (NTB)

Grense for ansamling av mennesker, sier Helsedirektoratet.

For å hindre koronasmitte, kommer det trolig en grense for hvor mange personer som kan være samlet, samt tvungen karantene for reisende fra smitteområder.

Ifølge NRK kommer det lørdag trolig en konkret tallgrense for ansamlinger av mennesker.

– Jo flere store forsamlinger vi har i disse tider, jo større er risikoen for smitte. Og arrangementer er én av de tingene vi må se på, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til kanalen.

Bergen avlyste russetreff på kort varsel. Avlysninger gir store ringvirkninger i lokalmiljøet; alle som har leveranser til et arrangement, blir rammet.

På grunn av koronavirusutbruddet har Bergen kommune besluttet at fredagens russetreff på Verftet avlyses. Rundt 1300 russ var ventet til festen.

– Vi gjør dette for å begrense og forsinke mulig spredning av koronasmitte i bysamfunnet. Beslutningen er gjort ut fra en helsefaglig helhetsvurdering og ut fra bekymringsmeldinger vi har fått gjennom dagen, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Han beklager at avlysningen kommer så sent. Kommunen har varslet arrangørene, Vestland fylkeskommune og politiet om avlysningen.

Andre større nært forestående arrangementer kan også bli stengt. Kommunen jobber nå for å få på plass tydelige retningslinjer for å gi arrangører best mulig forutsigbarhet. (NTB)

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.