Tysklands statsminister Angela Merkel, helseminister Jens Spahn og Robert Koch-instituttets sjef Lothar Wieler holder en pressekonferanse om koronaviruset i Berlin den 11. mars 2020. Foto: Michele Tantussi / Reuters / Scanpix.

Koronavirusets spredning ligger nå an til å avstedkomme vidtrekkende smitteforebyggende tiltak også i Tyskland, hvor det ifølge Robert Koch-instituttet, et føderalt folkehelseorgan, var påvist 1296 smittede tirsdag.

Under et møte i unionsfraksjonen (CDU/CSU) i Forbundsdagen tirsdag sa Tysklands statsminister Angela Merkel ifølge deltagere ved møtet at så mange som 60–70 prosent av tyskerne kan bli smittet av koronaviruset, skriver Die Welt.

Dette estimatet, som skal bygge på ekspertuttalelser, ble gitt bak lukkede dører, skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus. Merkel ser ikke ut til å ha spesifisert hvor mye tid som i henhold til estimatet vil gå innen en så høy andel av befolkningen kan bli smittet.

Eksperter i Tyskland forlanger nå uansett at sammenkomster med mange mennesker tilstede avlyses inntil videre, det være seg sportsarrangementer, konserter, gudstjenester eller annet.

Bayerns ministerpresident Markus Söder (CSU) krever enhetlig innsats mot sykdommen fra alle tyske delstater.

Delstaten Nordrhein-Westfalen har allerede satt foten ned for arrangementer med mer enn 1000 deltagere, og flere andre delstater ser ut til å følge etter.

I Köln er en stor litteraturfestival avlyst, og kulturlivet i Berlin er allerede redusert, skriver Die Welt.

Fredag skal Merkel møte partene i arbeidslivet med sikte på å planlegge tiltak mot krisen.

Det er foreløpig ingen tyske delstater som overveier å stenge skoler eller barnehager. Det er inntil videre heller ikke noe flyforbud fra Italia. Yours truly har i dag fått en påminnelse fra Lufthansa om at en lenge planlagt flyvning nærmer seg.

Våre hjerter og vår solidaritet vil nå bli satt på en prøve, sier Merkel ifølge Die Welt til en pressekonferanse onsdag formiddag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.