Markus Söder (CSU). Foto: Leonhard Foeger/ Reuters / Scanpix.

 

Etter at den tyske innenriksminister og CSU-leder Horst Seehofer søndag kveld brakte den migrasjonspolitiske striden med CDU og statsminister Angela Merkel til et foreløpig høydepunkt med truslene om å gå av, ser gemyttene ut til å roe seg betydelig mandag.

Delstaten Bayerns statsminister Markus Söder, som også er Seehofers partikollega, uttaler ifølge Die Welt at CSU «er rede til kompromisser, slik man jo må være i politikken». Seehofers kunngjøring om at han var rede til å oppgi sine to fremtredende verv, kom «svært overraskende» på CSU, sier Söder.

Söder fremhever: «Én ting er uansett helt klar: For oss er regjeringens stabilitet utenfor diskusjon.»

Det finnes ingen vei for CSU ut av regjeringen, og vi hadde ikke ventet oss denne vendingen, presiserer den bayerske statsministeren.

Samtidig kommer CDU sitt bayerske søsterparti en smule i møte: «Vi ønsker oss enighet om en felles handlemåte», heter det i en erklæring fra partiet mandag formiddag. «Vi har de samme målene i migrasjonspolitikken», sies det, nemlig å begrense innvandringen til Tyskland.

Dermed kan det se ut som om Seehofer har spilt de politiske kortene sine feil, og at hans forsøk på å bekjempe Merkels politikk nok en gang vil havarere.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!