Foto: Axel Schmidt / Reuters / Scanpix.

 

Konfrontasjonen mellom Tysklands statsminister Angela Merkel og innenriksminister Horst Seehofer, som også leder sine respektive unionspartier CDU og bayerske CSU, ser søndag ut til å ha blitt vesentlig tilspisset, skriver Die Welt.

Seehofer, som har deltatt i et internt møte i CSU, er ifølge den tyske avisen ikke fornøyd med resultatene av EU-toppmøtet, og han mener at Merkels foreslåtte tiltak for kontroll med migrasjonskrisen, blant annet såkalte ankersentre for asylanter, ikke vil være like effektivt som grensekontroller og avvisning på grensen.

Innenriksministeren har tatt til orde for og sågar truet med å gjennomføre disse sistnevnte tiltakene i strid med viljen til statsministeren, som avviser dette fordi hun ønsker seg en europeisk løsning.

Et nylig møte mellom de to lederne har ifølge Seehofer vært resultatløst. Merkel har etter Seehofers oppfatning beveget seg «null komma null», skriver Bild.

Seehofer kunngjør at han vil komme med en personlig erklæring, skriver Frankfurter Allgemeine. Det spekuleres allerede i at innenriksministeren vil varsle sin avgang. Et slikt utfall kan bety slutten for den tyske regjeringen.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.