Nytt


Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.

 

«At situasjonen er alvorlig, vet alle», lyder Angela Merkels kommentar til den skjerpede striden i migrasjonspolitikken mellom unionspartiene CSU og CDU, som sitter i koalisjonsregjering med det sosialdemokratiske partiet SPD.

CSU har holdt møte i München i dag, mens CDU-toppene møtes i Berlin i kveld, skriver Die Welt. Det pågår utvilsomt intense samtaler for å avklare situasjonen, og de tyske avisene drøfter allerede scenariene for den videre utviklingen i saken.

Den tyske statsministeren vil ikke svare på om det kan finnes en løsning på den politiske striden, men svarer svevende på hva de politiske konsekvensene kan bli. Vil hun nok en gang satse på at den storkjeftede Seehofer føyer seg til slutt i en nervekrig som overgår alle de tidligere de to i mellom?

Høydepunktet ligger i kortene:

Om hun til slutt vil stille kabinettspørsmål i Forbundsdagen, lar hun være åpent.

Dersom CSU stemmer med opposisjonen for mistillit, er regjeringen ferdig – trolig også Merkels innenrikspolitiske karriere.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.