Angela Merkel rykker ut og arresterer sin egen innenriksminister Horst Seehofer (CSU) som sier islam ikke er en del av Tyskland.

Helt feil, mener Merkel.

Merkel har flere ganger uttalt at islam er en del av Tyskland, og fredag gjentok hun budskapet og satte med det sin egen minister på plass.

– Tysklands 4 millioner muslimer hører hjemme i Tyskland, akkurat som deres religion hører hjemme i Tyskland, sa Merkel, som ofte har vært uenig med Seehofer i synet på innvandring.

– Vi må gjøre alt vi kan for at religioner skal kunne eksistere side om side på en så positiv måte som mulig, sa statsministeren.

Men det var hele poenget med Seehofers uttalelse: Hvis den sosiale fred skal bevares må muslimene respektere og anerkjenne at Tyskland er et kristent land.

I intervjuet med Bild understreker Seehofer betydningen av dialog med dem som bekjenner seg til religionen islam.

– Mitt budskap er: Muslimene må leve sammen med oss, ikke ved siden av eller mot oss. For å oppnå det trenger vi felles forståelse og omtanke. Det kan vi bare få til hvis vi snakker med hverandre.

Den nye innenriksministeren har lenge vært leder av det borgerlige, kristendemokratiske partiet CSU i Bayern. Dette er søsterpartiet til Merkels CDU.

For en nasjonalsinnet tysker uttrykker Seehofer sunn fornuft. Når Merkel irettesetter ham virker det som om hun vil si at muslimene har rett til å leve sitt eget liv innenfor Tyskland.