CSU-leder Horst Seehofer i Berlin den 26. januar 2018. Foto: Christian Mang / Reuters / Scanpix.

 

Da Tysklands påtroppende innenriksminister Horst Seehofer (CSU) i et intervju for en uke siden slo fast at islam ikke hører hjemme i Tyskland selv om muslimene i landet gjør det, fikk han raskt svar på tiltale av sin sjef, statsminister Angela Merkel (CDU): Jo, islam hører hjemme i landet.

Men hva mener befolkningen?

Ifølge en meningsmåling fra opinionsinstituttet Civey som er offentliggjort i Die Welt, sier 76 prosent av de spurte seg enige med Seehofer: Islam hører ikke hjemme i Tyskland. 61 prosent er helt enige i utsagnet, og 15 prosent ganske enige. 20 prosent sier seg uenige. 11 prosent er helt uenige.

Når man analyserer svarene etter politiske sympatier, er ikke overraskende 95 prosent av AfD-tilhengerne enige med Seehofer, og det samme er 91 prosent av FDP-tilhengerne.

Mest overraskende er det kanskje at også et flertall i de to største venstrepartiene er enige med Seehofer. Blant tilhengerne av det sosialdemokratiske partiet SPD får utsagnet tilslutning av 51 prosent, mens den tilsvarende andelen for det mer radikale Die Linke er 57 prosent.

Blant tilhengerne av De grønne er det 57 prosent som sier seg uenige med Seehofer, mens tilsvarende andel for SPD er 43 prosent, og for CDU 10 prosent.

Analysert etter alder viser det seg at et flertall i samtlige aldersgrupper er enige med Seehofer. Det er små forskjeller mellom øst og vest.

Så hvordan kan man si at islam hører hjemme i Tyskland når mer enn tre fjerdedeler av tyskerne ikke er enige?

Mon tro hva som ville bli resultatet av en lignende undersøkelse i Norge?

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!