Tysklands innenriksminister Horst Seehofer er på kollisjonskurs med statsminister Angela Merkel i flyktningpolitikken, noe som truer regjeringssamarbeidet mellom CSU og CDU.

Tysklands statsminister Angela Merkel manet tirsdag koalisjonspartner CSU til samhold, i et forsøk på å berge regjeringssamarbeidet.

CSU og innenriksminister Horst Seehofer krever at Merkel og CDU endrer flyktningpolitikken og skjerper grensekontrollen i Tyskland.

Dersom så ikke skjer, truer Seehofer med å gi politiet ordre om å avvise flyktninger og migranter ved grensa.

Merkel er sterk motstander av en slik flyktningpolitikk og mener at beslutninger om asylpraksis og migrasjon må samordnes med EU.

Tirsdag kveld møttes ledelsen i CDU og CSU til samtaler i Berlin, sammen med det tredje partiet i regjeringskoalisjonen, det sosialdemokratiske partiet SPD.

Ifølge kilder som var til stede under møtet, manet Merkel til samhold og gjentok at Tyskland i stedet for å innføre egne regler må arbeide for å reformere EUs asyl- og migrantpolitikk.

Seehofer sa før møtet at han håper på en slik europeisk løsning, men CSUs partisekretær Markus Blume understreket samtidig at det ikke fins noe alternativ til stengte grenser dersom EU ikke finner en effektiv løsning.

SPDs tidligere leder, visestatsminister Sigmar Gabriel, mener begge sider har rett.

– Seehofer har rett i at vi må styrke kontrollen ved Tysklands grenser, og Merkel har rett i at dette ikke kan skje uten europeiske konsultasjoner, sier han.

Gabriel advarer Seehofer og CSU mot å trosse Merkel og endre flyktningpolitikken på egen hånd.

– Det er ingen som vil takke CSU om de ødelegger regjeringen og kaster Tyskland og Europa ut i kaos, sier han.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!