Horst Seehofer. Foto: Michael Dalder / Reuters / Scanpix.

 

Tysklands innenriksminister tar igjen til orde for en overhaling av landets asylsystem etter at drapet på en 14 år gammel jente har vekket skarpe reaksjoner.

En irakisk kurder (20) som hadde søkt asyl i Tyskland er mistenkt for drap og voldtekt av jenta. Mannen, som skal ha tilstått drapet, ble pågrepet av kurdiske myndigheter i Irak og er nå utlevert til Tyskland.

– Tysklands asylpolitikk må totalt omarbeides. Vi har fortsatt ikke noen skikkelig regelbok for framtida, sier innenriksminister Horst Seehofer til Bild. Seehofer tilhører CSU, det bayerske søsterpartiet til statsminister Angela Merkels kristendemokratiske parti CDU. Partiet har lenge krevet en strammere asylpolitikk i Tyskland.

Han sier han vil legge fram en plan med 63 punkter om saken allerede tirsdag. Den innebærer blant annet at papirløse migranter skal nektes innreise på grensa, og en tøffere deportasjonspolitikk.

Den mistenkte kurderen fikk avslag på sin asylsøknad i 2016, men fikk innvilget midlertidig oppholdstillatelse mens anken ble behandlet.

Han skal søndag møte i retten i Wiesbaden vest i Tyskland. Drapet på 14-åringen har ført til en opphetet innvandringsdebatt, og det har vært avholdt flere demonstrasjoner, blant annet i regi av innvandringskritiske AfD.