Tyske medier melder søndag kveld at Horst Seehofer vil trekke seg som partileder for CSU. Her sammen med sin regjeringssjef Angela Merkel.

Tyske medier melder søndag kveld at innenriksminister Horst Seehofer vil trekke seg som leder for det bayerske konservative partiet CSU.

Ifølge avisen Bild vil Seehofer, som også er innenriksminister i Angela Merkels regjering, bekrefte sin avgang i løpet av den kommende uken.

I slutten av oktober hintet Seehofer om at han kunne komme til å gå av som partileder, etter det dårlige valget CSU gjorde i delstatsvalget i Bayern.

– Jeg vil ikke være syndebukk igjen. Dere kan kritisere meg, men å gjøre Horst Seehofer ansvarlig for alt, det går jeg ikke med på, sa Seehofer, som også er Tysklands innenriksminister, til bayersk TV i oktober.

– Da vil jeg heller gjøre mitt verv som partileder, tilgjengelig. Tydeligere enn det kan det vel ikke sies, sa Seehofer videre i TV-intervjuet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂