Nytt

Joachim Herrmann. Foto: Christian Mang / Reuters / Scanpix.

 

Den tyske delstaten Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann (CSU) tar til orde for å forsterke grensekontrollen mot Østerrike, skriver Frankfurter Allgemeine.

Sammen med Tysklands innenriksminister Seehofer har han «kommet til den forståelse av det bayerske grensepolitiet selvstendig kan kontrollere grensen mot Østerrike», sier Herrmann

Det er et åpent spørsmål på hvilke måter delstatens eget politi er underlagt forbundsstatens i saken, men med mindre statsminister Angela Merkel bruker noe av sin minkende politiske kapital til å blande seg inn i den, vet Herrmann at partikollega Horst Seehofer ikke vil stikke kjepper i hjulene fra sin innenriksministerstol i Berlin.

Bayerns statsminister Markus Söder (CSU) sier til den tyske avisen at delstaten hans «kan bli en rollemodell for alle de andre statene». Man øyner altså konturene av en slags allianse av regioner mot de delene av den tyske sentralmakten som fremdeles stritter imot en klart strengere utlendingspolitikk som ikke nødvendigvis er avklart med EU.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.