Nytt

13 juni var Kurz på besøk hos innenriksminister Horst Seehofer i Berlin og de to var på linje i migrasjonsspørsmålet. Kurz kan påvirke Seehofers velgere i nei-retningen. Foto: Joachim Herrmann/Reuters/Scanpix 

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz uttrykker seg på en måte som ville vært utenkelig for Angela Merkel.

– Det må være vår høyeste prioritet å beskytte den europeiske befolkningen. Derfor trengs det et paradigmeskifte i innvandringspolitikken. Det trengs et sterkere fokus på sikring av yttergrensene, som en forutsetning for et EU uten indre grenser, sa Kurz da han besøkte EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag. (NTB)

Kurz uttaleler indikerer at det er nei-linjen som har initiativet:

Østerrike overtok denne helgen formannskapet i EU for det kommende halvåret. Kurz varsler at han vil ha innvandring og asyl som hovedsak under formannskapet. (NTB)

Selv om Merkel mandag lyktes å redde regjeringen, er det mye som tyder på at enigheten er skjør. Koalisjonen i Wien har ikke de same problemer som i Berlin. Det kan gi smitte over grensen, hvis Østerrike gjør alvor av å bruke rollen som formannsland.

Problemene vil ingen ende ta for Merkel.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.