Det er slutt på den åpne dørs politikk. Merkel slapp inn 1,4 millionoer migranter. Nå vil et stort flertall ha forandring.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer er ifølge kilder ikke fornøyd med hva Angela Merkel oppnådde på EU-toppmøtet.

Han hadde gitt Merel to uker til å ordne opp, hvis ikke ville CSU, som Seehofer leder, vedta 63-punktsplanen med innstramminger.

Enigheten bygger på to pilarer: Ilandstigningsplattformer i Sør-Europa og i Nord-Afrika.

Videre bilaterale avtaler med land som forplikter seg til å motta migranter som har passert og registrert seg i det aktuelle landet, men valgt å reise videre til Tyskland.

Dette skal skje ifølge Dublinavtalen, men det praktiserer ikke. Har man først kommet frem til Tyskland får man bli.

Det styrket ikke Merkels aksjer at hennes regjering sa den hadde inngått avtaler om returer med Ungarn og Tsjekkia. Noe begge land kategorisk benektet og karakteriserte som falske nyheter.

Falske nyheter

Landene som Merkel ifølge brevet har inngått avtale med, inkluderer Ungarn og Tsjekkia, som begge er sterkt kritiske til den tyske regjeringens liberale flyktningpolitikk.

Lørdag kveld avviser imidlertid både Ungarn og Tsjekkia at de har inngått en avtale med Berlin.

– Vi planlegger ikke forhandlinger. Det finnes ingen grunn til å forhandle. Vi avviser dette, sier Tsjekkias statsminister Andrej Babis.

Ungarns statsminister Viktor Orbán sier at det «ikke finnes noen avtale». Han sier videre det er «falske nyheter», ifølge det ungarske nyhetsbyrået MTI. (NTB)

Merkel må ha svake kort på hånden når hun må ty til slike knep.

Man får følelsen av at Merkel egentlig ikke ønsker noen forandringer. Hør bare hva Seehofer har fått nei til:

Seehofer har blant annet krevd at asylsøkere som alt er registrert i et annet land, skal avvises på grensa, noe Merkel har nektet gå med på. Hun mener Tyskland må gå inn for europeiske løsninger som bygger på samarbeid, ikke alenegang. (NTB)

«Samhold» betyr at disse migrantene skal samles i store oppsamlingsleire på tysk jord. Hvilken politiker ved sine fulle fem tør å foreslo noe slikt i dagens situasjon: Tyske byer er allerede fulle av mennesker uten fremtid.

Oppsamlingsleire er ensbetydende med å la mennesker bli henvist til å leve i limbo. Når situasjonen blir uutholdelig vil kravet komme om amnesti.

Han  (Seehofer) avviser ifølge kildene også Merkels plan om å plassere migranter som allerede er registrert i andre land, i egne sentre i Tyskland. (NTB)

Det Merkel hevder det er inngått avtaler eller enighet om er alt sammen varmluft.

Ikke tilstrekkelig

EU-lederne ble blant annet enig om å opprette såkalt kontrollerte mottakssentre for migranter, først i Europa, senere i Nord-Afrika. Merkel har også inngått separate avtaler med en rekke EU-land om rask retur av asylsøkere hvis de allerede er registrert i disse landene.

På et møte i sitt bayerske kristeligdemokratiske parti sa Seehoffer at dette ikke er tilstrekkelig effektivt til å stanse dem som allerede er registrert i andre land, ved grensa. Det opplyser kilder tett på søndagens samtaler. (NTB)

Det er ikke tilstrekkelig fordi ingen land sør for Middelhavet har signalisert interesse for slike sentra hvor migrantene skulle screenes. Merkel selger skinnet før bjørnen er skutt.

At nye land i Sør-Europa skulle meldt seg til å bli lokasjoner for screeningsentra forblir en påstand. Albania har vært nevnt, men det er det.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!