Migranter i et improvisert mottak i Hanau i Tyskland den 24. september 2015. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix.

 

Fagforeninger for tysk politi er kritiske til planen om migrantsentre ved grensa til Østerrike. Migranter vil komme gjennom andre land i stedet, mener de.

– Planen er bare en delvis plan fordi ingen andre tyske grenser er tatt med. Antakelig blir konsekvensen om et par måneder at sentrene i Bayern er tomme, mens folk strømmer inn andre steder, sier Jörg Radel i GdP.

Innenriksminister Horst Seehofer satte sin stilling inn på at Bayerns grense mot Østerrike skulle kontrolleres, enda antall migranter og flyktninger som kommer til Tyskland, er sterkt redusert siden 2015.

Under trussel om at regjeringen kunne falle, ga statsminister Angela Merkel etter for presset og gikk med på å stanse migranter og flyktninger ved grensa mens statusen deres blir undersøkt.

Bayern har en lang grense mot Østerrike, men Tyskland grenser også til Polen og Tsjekkia i øst, Nederland, Belgia, Luxembourg og Frankrike i vest og Sveits i sørvest, foruten Danmark i nord.

Radek kritiserer også ideen om at sentrene ikke formelt innebærer at man er i Tyskland. Han viser til en dom fra 2015 som slår fast at man er i Tyskland bare ved å sette fot i landet.

Dermed mener han at planen kanskje ikke er juridisk holdbar, fordi folk bare kan holdes i varetekt i 24 timer om det ikke er bevis for at de har gjort noe kriminelt.

(©NTB)

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!