Nytt

Bayerns ministerpresident Horst Seehofer har fått nok. Mandag kom det 8.000 over grensen fra Østerrike. Uten varsel. Det er brudd på avtale, og Merkel får nå beskjed: Gjør noe, ellers blir det opprør.

I et interview med avisen Passauer Neue Presse kommer han med et ultimatum til kansler Angela Merkel. Hun bør straks gribe telefonen og tage en alvorlig samtale med sin østrigske kollega, Werner Faymann, for at få styr på situationen, lyder det.

Således skal det være slut med de åbne grænser, mener Seehofer.

»Hvis jeg ikke får succes, må vi overveje, hvilke handlingsmuligheder vi har,« siger han til Passauer Neue Presse uden at komme nærmere ind på optionerne.

Tidligere har Seehofer dog også truet med at indføre ikke nærmere definerede nødværgeforanstaltninger.

Seehofer gir Merkel frist til søndag. Men hva har han i ermet, hva vil han gjøre? Saken er at ingen riktig tør sette hardt mot hardt: Istedet velger hvert land å sende flyktningene videre og det vil si at de havner i Sverige eller Tyskland. Først når disse landene er sprengt, vil det skje noe.

hofer

– Angela Merkel – gjør noe!

Den ene tyske politiker etter den andre står frem og kritiserer Østerrike. Men der i gården klager man på – ja, hvem? Tyskland!

Den østrigske indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner sagde omvendt lørdag til avisen Kronen Zeitung, at tyskerne tager imod alt for få asylansøgere, hvilket lægger et voldsomt pres på Østrig.

Det dette forteller er at EU kan gå i oppløsning hvis ikke noe skjer og landene begynner å samarbeide, men det skal være en løsning hvor man gjenvinner kontrollen med grensene, ikke lager ordninger for at de skal være åpne.

Merkels løsning om fordeling av migrantene har ikke en sjans til å vinne oppslutning.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8158072/Politisk-ultimatum-til-Merkel-Få-styr-på-flygtningestrømmen-inden-søndag-ellers…/