Nytt

Disse bildene, av folkevandringer opp gjennom Europa får vi ikke se mer. Nå er «pushback» begynt.

Enigheten på EU-møtet om migranter ser ut til å bety strid om returer: Ingen vil ha dem. Østerrike varsler allerede at de vil innføre strengere kontroll med grensen i sør nå som Tyskland varsler at de vil sende migranter tilbake.

– Hvis enigheten som ble inngått mandag kveld, blir vedtatt av den tyske regjeringen, tvinges vi til å iverksette tiltak for å unngå ulemper for Østerrike og landets innbyggere, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Wien tirsdag. (NTB)

Tyskerne er blitt enige om å bygg et transittmottak på grensen mot Østerrike. Her vil migranter som har søkt asyl i andre land bli stanset og sendt tilbake.

– Det er ikke slik at vi skal holde dem innesperret. Hvis det er noen tvil, så kan de dra tilbake til Østerrike. De får bare ikke anledning til å bli værende i vårt land, sa Seehofer tirsdag i et møte med parlamentarikere i Berlin, der han forsvarte sin plan om å opprette transittmottak for migranter langs den tyske grensen i sør. (NTB)

Østerrike kan altså vente seg å få migranter i retur. Østerrike svarer med strengere kontroll på grensen i sør.

Regjeringen legger til at den vil være «klar til å innføre tiltak for å beskytte vår sørlige grense i særdeleshet», det vil si grensen mot Italia og Slovenia. (NTB)

Den italienske regjering hilser strengere kontroll på østerriksk side velkommen.

Seehofers italienske motpart Matteo Salvini ser positivt på Østerrikes utspill om å innføre grensekontroll på grensen til Italia. En slik kontroll vil bare slå tilbake på Østerrike mens Italia går seirende ut, mener Salvini.

– For oss vil dette være et kupp, fordi det er flere migranter som drar ulovlig fra Østerrike til Italia enn motsatt vei, sa Salvini til RAI.

– Jeg vil kunne stå klar allerede i morgen og gjeninnføre grensekontroll ved Brennerpasset på grensen til Østerrike, fordi vi vil bare dra nytte av det, la Salvini til.

Migranter som drar fra Østerrike til Italia antas å ha ankommet Europa via den såkalte Balkanruten og har fått sine asylsøknader avvist i Østerrike eller andre EU-land. (NTB)

Det kan virke som EU har utløst en svarteper-politikk. Ingen vil bli sittende med migranter de ikke kan bli kvitt, og innfører derfor strengere kontroll.

Det er det motsatte av samarbeid og enighet.

Det er every man for himself-prinsippet.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!