Nytt

Italias innenriksminister Matteo Salvini snakker til pressefolk i Innsbruck. Foto Lisi Niesner /Reuters / Scanpix

Italia inngår ikke noen migrantavtale med Tyskland før EU gjør mer for å beskytte yttergrensene, sier innenriksminister Matteo Salvini til sin tyske motpart.

Salvini og Horst Seehofer møttes onsdag i den østerrikske byen Innsbruck, dagen før EU holder et to dager langt uformelt justis- og innenriksministermøte i samme by.

Etter møtet sa Salvini at EU må oppfylle disse betingelsene før Italia godtar at en eneste migrant blir sendt tilbake fra Tyskland til Italia.

Den tyske innenriksministeren sa, til tross for Salvinis uttalelser, at han håper å kunne inngå en avtale med Italia innen utgangen av juli eller i begynnelsen av august om å sende asylsøkere som var opprinnelig registrert i Italia, tilbake dit fra Tyskland.

– Tyskland ønsker færre innvandrere. Jeg ønsker færre innvandrere i Italia, og det er også 25 andre europeiske land som har gjort langt mindre enn Italia og Tyskland, sa Salvini, som tok til orde for at EU må få fart i byrdefordelingen.

Møtet fant sted dagen etter at Seehofer la fram sin egen migrantplan i Tyskland, der han ser for seg hvordan asylsøkere som har tatt seg videre til Tyskland via andre EU-land, skal innkvarteres i transittleire og sendes tilbake til landene der de først ble registrert. I mange tilfeller betyr det Italia og Hellas.

Seehofer, som også ønsker en tilsvarende tilbakesendingsavtale med Hellas, sa han og Salvini deler synet på at målet må være at færre migranter tar seg over Middelhavet, at færre dør under ferden, og at færre migranter ender opp i Italia og Tyskland.

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!