«Treenigheten» i Innsbruck 12 juli: Fra venstre Horst Seehofer, Herbert Kickl og Matteo Salvini. Foto: Lisi Niesner/Reuters/Scanpix

Fredag 13. juli er Østerrike, Tyskland og Italia med sine respektive innenriksministre samlet i Innsbruck, det tyrolske sentrum sydvest i kansler Kurz’ hjemland, for sammen å demonstrere en «treenighet» omkring «den italienske modellen for innstramning av innvandring til resten av Europa», rapporterer Le Figaro.

Etter å ha møttes med de to andre innenriksministrene tidligere i går, skal Matteo Salvini selvsikkert ha erklært:

– Våre tre land ønsker orden. Den europeiske union bør fremby sin udelte støtte, om den så ønsker å unngå at våre land ikke griper til ensidig handling.

De allerede ankomne migrantene ble ikke diskutert, selv om det i hvert fall for Tysklands vedkommende er et presserende tema. Men Tysklands innenriksminister betrakter det som viktigere først å få tettet hullene hvorfra det lekker inn, før man tar fatt på selve husets mer systematiske «vannskader», og som uansett vil gjøre seg politisk gjeldende i mange år fremover:

– Hvis vi løser problemet med ilandstigningene [av migranter] ved Italias havner, er det lite som gjenstår.

Det har altså ikke vært tale om å stenge Brennerpasset mellom Østerrike og Italia, ei heller å sende i retur til Italia noen 40 000 migranter som har kommet til Tyskland fra Italia.

De tre forandringsivrige innenriksministrene anmoder også Brüssel sterkt om å slutte seg til en bestemmelse om å få på plass returavtaler med afrikanske land gjennom økonomiske forhandlinger, hvor opphavslandene selv må ta ansvaret for de illegale migrantene som tar seg til Europa. Det begynner med Tunisia.

– Det er lang tid siden Europa har kjent slik en forandringens vind over seg, fastslår Matteo Salvini.

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!