Nytt

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz under en pressekonfranse i Wien den 9. mai 2018. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix.


 

Italia og Malta krangler i disse dager om hvem som har ansvaret for de 177 båtmigrantene som er blitt plukket opp av det italienske kystvaktskipet »Diciotti» i Maltas søk- og redningssone, og den italienske innenriksminister Matteo Salvini lufter tanken om å sende migrantene tilbake til Libya dersom ingen andre EU-land tar imot dem.

I den forbindelse kommer Østerrikes statsminister Sebastian Kurz nå med uttalelser som må tolkes som en moralsk støtte til Salvini. Båtene fra Afrika burde slett ikke få legge til kai i noe EU-land, sier Kurz ifølge Kronen Zeitung:

Han og Maltas statsminister skal ha blitt enige om dette i en telefonsamtale, heter det søndag fra statsministerens kontor. Båtene må stanses på EUs yttergrense og må bringes tilbake til opphavslandene eller til et sikkert tredjeland på det afrikanske kontinentet.

Den østerrikske statsministeren går aldri lei av å stå fjellstøtt på dette standpunktet. Kurz ser at tiden er moden for at flere kan komme til den samme forståelsen i et kritisk øyeblikk for maktbalansen i unionen, og spiller tålmodig sine verbale kort med psykologisk teft.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!