Foto: LIFELINE / Twitter.

 

Migrantskipet «Lifeline» får legge til havn på Malta, det kunngjør Italias statsminister Giuseppe Conte etter å ha konferert med sin maltesiske kollega Joseph Muscat.

Conte lover at Italia kommer til å ta imot en del av de 234 migrantene ombord på det nederlandsk­registrerte NGO-fartøyet, opplyser Corriere della Sera. Den italienske statsministeren sier han håper at andre europeiske land også vil stille opp.

Tegnene til økt europeisk motstand mot migrantinvasjonen er enn så lenge altså ikke nok til å motstå migrasjonstrykket fra det afrikanske kontinentet, som forblir effektivt. Migrantenes, NGO-enes og deres støttespilleres standhaftighet er større enn Europas.

Men en viss sandpåstrøingseffekt har jo dette spillet på migrantstrømmens hastighet, og Italias innenriksminister Matteo Salvini forsøker etter beste evne å holde optimismen oppe: Nå kan endelig dette bandittskipet bli beslaglagt, sier han.

Maltas regjering kunngjør på sin side at «Lifeline» vil bli gjenstand for etterforskning med sikte på å finne ut om skipet har fulgt internasjonal lov og rett.

Samtidig har Malta nektet skipet «Aquarius», som er på farten med migranttrafikk igjen etter nylig å ha satt av en mye omtalt menneskelig last i Valencia, å legge til kai for forsyninger. Fartøyet har derfor satt kursen for Marseille på Frankrikes sørkyst. Svarteperspillet mellom de europeiske landene fortsetter.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.