Italias innenriksminister Matteo Salvini og FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet. Fotografier: Tony Gentile og Denis Balibouse / Reuters / Scanpix.


 

FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet har kunngjort at hun vil sende delegasjoner til Italia og Østerrike for å granske behandlingen av migranter.

NTB-AP skriver:

Bachelet uttalte mandag at hennes kontor vil «vurdere den siste utviklingen» når det gjelder behandlingen av migranter i Østerrike.

Hun la til at FNs høykommissær for menneskerettigheter også vil sende personell til Italia for å vurdere et stigende antall meldinger om voldshandlinger og rasisme mot migranter, folk av afrikansk avstamning og romfolk.

Bakgrunn er at de to landene fører en strengere innvandringspolitikk enn tidligere. Vi har naturligvis å gjøre med en politisk bruk av FN-embedet i den hemningsløse globalismens tjeneste.

Kurz reagerer negativt på utspillet fra Bachelet, men på en diplomatisk måte:

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz sier han stiller seg positiv til besøket, som han mener er en anledning til å rette opp i fordommer mot landet.

– Etter denne granskningen håper vi FN igjen vil ha tid og ressurser de kan dedikere til de landene der tortur og dødsstraff står på dagsordenen, sier Kurz.

Fullt så diplomatisk er ikke Italias innenriksminister Matteo Salvini. Han avviser høykommissærens påstander, og truer med at Italia vil kutte sine pengebidrag til FN.

Corriere della Sera skriver:

«Italia har i de siste årene tatt imot 700.000 innvandrere, mange av disse ulovlige, uten å få noen hjelp av andre europeiske land. Så vi akter ikke å la oss belære av noen, aller minst av FN, som igjen viser seg å være fordomsfull, dårlig informert og koste unødig mye penger. Politiet avkrefter at det er en økning i rasismen», meddeler han i et notat.

Innenriksministeren går like godt til motangrep på FN:

«Og dette fra en organisasjon som koster milliarder av euro, og som finansieres av Italia med mer enn 100 millioner euro hvert år… Vi vil drøfte med våre allierte hvor hensiktsmessig det er å fortsette å gi disse 100 millionene til finansiering av sløsing, bestikkelser og underslag i en organisasjon som vil belære Italia, men har medlemmer som praktiserer tortur og dødsstraff.»

Salvini fortsetter med andre ord å følge i Donald Trumps fotspor, nå også med en sjeldent kritisk innstilling til den korrupte verdensorganisasjonen. Akkurat dét er vanskelig ikke å like. Tar Frp notater?

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂