Bekymres du over at «det grønne skiftet» ikke går raskt nok, eller er du en som bekymres over at EU ikke gjør nok for å hjelpe migranter inn til Europa. Vel, vit da at EU gjør sitt beste for å lure dere alle. EU er på vei mot et «brunt skifte».

Denne skremmende påstanden er ingen «konspirasjonsteori», personlig har jeg aldri vært i tvil om at EUs og Norges «grønne deal» er en plan for å ødelegge, ikke for å redde verden. I går havnet det en sak på pulten som fikk meg til å forstå hvordan dette gjøres. Bær over med at jeg bruker mange ord, men i en så alvorlig sak må man være grundig for å få folk til å henge med og forstå hvordan ting henger sammen.

NTB sendte torsdag morgen ut en sak basert på Associated Press (AP). Den kom sikkert høyt opp i de fleste såkalte hovedstrømsmediene i løpet av torsdagen, men her skal du få hjelp til å gjennomskue propagandaen.

Siden flere EU-land blokkerer forsøket på å fordele migrantene som stadig fortsetter å strømme til Europa, må Ursula von der Leyen og EU «tenke nytt», sies det i saken. Slik sett hjelper mediene til med å selge bløffen om at EU ønsker å sette en stopper for befolkningsutskiftningen av Europa:

Onsdag 14. juni forliste en overfylt fisketråler på vei fra Libya til Italia. Det kan ha vært så mange som rundt 750 mennesker om bord. Bare litt over 100 menn og ungdommer er funnet i live. Det kan være den verste tragedien i Middelhavet noensinne. (NTB-AP)

Akkurat. Spill på følelsene. Ingen liker jo å se bilder av døde eller døende.

Men den ser ikke ut til å endre EU-lederens migrantpolitikk. EU-ledere vil denne uka fortsette arbeidet med planer om å styrke blokkens grenser og outsource migrantutfordringene til de landene folk forlater eller krysser for å komme til Europa.

– Det er fryktelig, det som skjedde, og desto mer presserende er at vi handler, uttalte sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen.

– Prioriteten bør være å hjelpe myndighetene i Tunisia – som er utgangspunkt for mange folk på vei til Europa. Vi må hjelpe landet med å stabilisere økonomien og håndtere migrasjon bedre, sa hun. (NTB-AP)

Løgnene tyter ut av EU.

Dette har de snakket om tidligere, men da sa Tunisia (et betinget) ‘nei’ til dette:

Tunisia sier nei. Vil ikke være EUs portvokter mot migranter

Selv om Tunisia skulle ha ønsket å opptre som EUs portvokter, ville det ikke ha hjulpet det spøtt. I likhet med de andre nord-afrikanske landene er det jo ikke de lokale befolkningene som først og fremst forsøker å komme seg over Middelhavet.

Egypt sliter med egne problemer, og forsøker akkurat nå å beskytte seg (med alle midler) mot flyktninger fra et Sudan i full oppløsning. Algerie og Marokko er nogenlunde stabile, Libya er ikke lenger ett land, noe som gjør deres kyst attraktiv for migranter og smuglerne.

EU og von der Leyen pøser på med urealistiske fablerier:

Hun la til at målet også er å fullføre den etterlengtede reformen av EUs asylregler, en reform som trolig ikke komme på plass før neste år. (NTB-AP)

Trekkfaktorer
Reformer av EUs asylregler er å være skjæret EU-skuta aldri klarer å komme seg løs av. Flo eller fjære, kritikk eller ros, mer og mer teknologi og mer og mer penger, EU bakser seg lengre og lengre ut på et åpent hav, fylt med tomme løfter, hul retorikk og døde migranter.

Mange trodde det ville skje endringer i EUs migrasjonspolitikk etter det dramatiske forliset i 2013, da nærmere 300 migranter druknet på vei til den italienske øya Lampedusa. Ulykken skapte store reaksjoner og fikk daværende kommisjonspresident José Manuel Barroso til å love at slike tragedier aldri skulle skje igjen.

Som svar på tragedien satte den italienske marinen opp et søk og redningsoppdrag, men ett år senere ble oppdraget innstilt på grunn av bekymringen over at det bare ville oppmuntre flere migranter til å foreta den farefulle ferden.

Frykt for å skape en «trekkfaktor» har forfulgt EU siden. Også mange private redningsaksjoner har møtt på store vanskeligheter, blant annet er de blitt nektet å legge til kai av blant andre italienske myndigheter.

Hindre grensepasseringer

På et EU-møte som starter torsdag denne uka, vil EU-ledere diskutere von der Leyens planer. Ettersom land som Østerrike, Ungarn og Polen blokkerer forsøket på å fordele flyktninger som ankommer Hellas, Italia, Malta eller Spania på en annen måte, blir prioriteringen å hindre migrantene å krysse EUs grenser.

Presset på Europas asylsystem har vært enormt i mange år og presset minsker ikke. (NTB-AP)

Korrekt. Presset minsker ikke, det øker.

Det fortalte mine libyske venner meg allerede i 2013. Men innen EU, som da hadde åtte observatører på plass i en en godt bevoktet leir og som alltid kjørte rundt med eskorte og i pansrede biler, rakk å gjøre noe som helst med migrantene, (eller med våpenarsenalene den gamle Bjarne Betjent, aka Muammar Gaddafi, hadde kjøpt av Sarkozy og andre, vestlige våpenhandlere), var det for sent.

– Berlusconi skjønte dette, sa min venn fra Misrata. Han sendte migrantene tilbake hit til Libya, vi prosesserte dem og sendte dem med fly tilbake til landene der de kom ifra. De fikk med seg noen penger hjem, og så var alle happy. Berlusconi, Gaddafi og vi. Alle tjente på dette, sa han og smilte lurt i barten.

I dag smiler han ikke lenger. Han er oppriktig redd for hva som skjer i landet som en gang var ett land. Nå er Libya et lovløst lappeteppe av krigsskueplasser som trekker til seg migranter fra øst og sør. Jeg tenkte tidligere i vår på å ta meg en tur for å dokumentere denne migrantstrømmen, men jeg tror ikke Document har penger til å betale forsikringspremien for meg og fotografen, så jeg avventer litt.

EU klarer vil ikke stoppe migrantstrømmen

Von der Leyen har understreket i et brev til EU-lederne behovet for å begrense irregulære avreiser fra Afrika og Tyrkia, bekjempe menneskesmugling og arbeide med partnerland for å sikre at folk ikke forlater eller passerer gjennom disse landene.

Nyhetsbyrået AP skriver at i en ny budsjettplan vil Tyrkia få ytterligere 3,5 milliarder euro for å håndtere syriske flyktninger.

Tunisia vil motta 105 millioner euro og utstyr som patruljebåter, radarsystemer og kameraer; Marokko vil få en migrasjonsbudsjettstøtte verdt 152 millioner euro, Egypt, 23 millioner euro for å kjøpe båter, og opptil 87 millioner euro for å skjerpe grensekontrollen, spesielt til Libya, hvor de fleste migrantene reiser fra.

Libya mottok ytterligere to EU-finansierte patruljebåter i februar. Libyske myndigheter skal har reddet eller pågrepet 7562 mennesker som forsøkte å forlate dette året, ifølge Von der Leyen. (NTB-AP)

Tre promille, et musepiss i havet

Se på disse summene som EU nå ønsker å strø som almisser. Tilsammen utgjør dette 3 867 millioner Euro, eller om vi setter inn et komma etter tre-tallet, kan vi si 3,867 milliarder Euro.

Voldsomme summer, javel.

Men en det er en bitte liten brøkdel av hva EU planlegger å bruke på sitt såkalte «grønne skifte», kalt the European Green Deal. EUs totalt urealistiske mål om å bli et «klima-nøytralt kontinent» innen 2055 vil koste EU-landene (og ikke glem at Norge er med på kjøret) en billion Euro.

To achieve the goals set by the European Green Deal, the Commission has pledged to mobilise at least €1 trillion in sustainable investments over the next decade. (EU-kommisjonen)

Føler også du deg usikker når så store tall (og ord) flimrer på skjermen foran deg? Vel, for å unngå å gå meg vill, holder jeg meg til Store norske leksikons definisjon: På engelsk brukes trillion i betydningen tusen milliarder.

EU vil altså ikke bruke mer enn 3,867 milliarder Euro, eller drøyt tre promille av hva EUs «grønne deal» skal koste, for å løse migrantproblemet.

Da dette gikk opp for meg, fant jeg det egentlig meningsløst å dissekere NTBs artikkel noe særlig mer. Men jeg tror også de siste avsnittene, kan være til hjelp for å sette løgnene i et bedre og bredere perspektiv:
Forbrytelser mot menneskeheten

En FN-undersøkelse i mars konkluderte med at forbrytelser mot menneskeheten blir begått mot migranter i Libya. EU ble anklaget for å hjelpe og medvirke til misbruk av migranter gjennom sin politikk.

Etter forliset 14. juni ba FN EU gjøre mer for å hindre at migranter og flyktninger drukner på havet idet de forsøker å ta seg til Europa.

– Det er klart at den nåværende tilnærmingen til Middelhavet ikke fungerer, uttalte Federico Soda, som leder kriseavdelingen i Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Han ba EU gjøre mer for å hindre at mennesker drukner på havet.

– Land må komme sammen og diskutere hullene i proaktive søk- og redningsoperasjoner, rask landgang og trygge, regulære ruter, sier han.

Også FNs høykommissær for flyktninger var klar i sitt budskap:

– EU må gjøre sikkerhet og solidaritet til det viktigste når det gjelder tiltak i Middelhavet, sier Gillian Triggs, som er assisterende høykommissær. (NTB-AP)

«Forbrytelser mot menneskeheten»

FNs ord om at EU bedriver ‘forbrytelser mot menneskeheten’ har sin gyldighet.

Hvordan?

Jo, siden FN og FNs organer, som Den internasjonale organisasjonen for migrasjon, IOM, selv er fullt og helt på klimakjøret med Paris-avtalen og bærekraftige investeringer som sin rettesnor, kan begrepet snues på hodet:

EU og FNs mål for bærekraftig utvikling, i henhold til deres Agenda 2030, og da særlig punkt 13 om å stoppe klimaendringene, fremmer migrasjonen til Europa og hindrer utviklingen i fattige land.

Norge er selvsagt med på denne galeien: 2030-agendaen med bærekraftsmålene (UD), uansett hvem som er statsminister.

Skjermdump: Regjeringen

Les også:

Agenda 2030: Glansbildet med monsteret bak

Massiv økning: Dobbelt så mange migranter krysser Middelhavet til Europa

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.