Hviterussisk opprørspoliti aksjonerer mot en demonstrasjon som kritiserer valgresultatet i Minsk. En Hviterussisk menneskerettighetsgruppe sier at mer enn 500 mennesker har blitt arrestert landet rundt på grunn av ønsket om å få  president Alexander Lukashenko til å fratre makten. De store demonstrasjonene har pågått siden tidlig august. Søndag 15 november 2020. AP Photo.

Massearrestasjoner og anklager om tortur i Hviterussland gjør at FN roper varsku om situasjonen i landet.

– De siste ukene har det vært en forverring av situasjonen, særlig med tanke på retten til å møtes fredelig, sa FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet i FNs menneskerettighetsråd fredag.

Hun pekte blant annet på massearrestasjonene i forbindelse med protestene som har funnet sted over hele landet og sa at over 27.000 personer er blitt arrestert.

Bachelet opplyste at det også er kommet meldinger om at mange av de pågrepne blir utsatt for tortur.

Protestene har pågått siden Aleksandr Lukasjenko sikret seg en ny presidentperiode i valget i august. Demonstrantene hevder at fusk var årsaken til Lukasjenkos valgseier og krever at presidenten går av.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.