Alexandr Lukasjenko. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix

Den hviterussiske lederen Aleksandr Lukasjenko ber hæren ta i bruk de strengeste tiltakene for å slå ned forsøket på å kaste regimet i landet.

Hviterussland har vært preget av omfattende uro etter at de offisielle resultatene fra presidentvalget 9. august ga Lukasjenko en suveren seier. Etter uker med demonstrasjoner ber han lørdag hæren ta strenge midler i bruk.

– Det er klart at den interne politiske situasjonen i landet blir hisset opp med en plan om en revolusjon. Militæret må ta i bruk de strengeste midlene for å beskytte integriteten til landet vårt, sier Lukasjenko, ifølge det statlige nyhetsbyrået BelTA.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.