En kvinne drapert med det røde og hvite flagget som Hviterussland hadde før landet ble en del av Sovjetunionen, kneler fremfor opprørspolitiet i hovedstaden Minsk den 13. september 2020. Foto: tut.by / Reuters / NTB scanpix.

Minst 250 demonstranter er pågrepet i Minsk søndag der opposisjonen samlet seg til en ny massedemonstrasjon mot president Aleksandr Lukasjenko.

Ifølge Reuters deltar over 100.000 mennesker i demonstrasjonen, som har fått navnet Heltemarsjen.

– Om lag 250 mennesker er pågrepet på ulike steder i hovedstaden, sier det hviterussiske innenriksdepartementet i en uttalelse kort tid etter at demonstrasjonen hadde startet.

I uttalelsen står det videre at alle dem som er pågrepet, «bar opposisjonenes hvite og røde flagg og plakater med støtende innhold».

Også lørdag var den hviterussiske hovedstaden preget av protester da flere tusen kvinner marsjerte gjennom byens gater. Det ble sammenstøt med politiet og flere titalls demonstranter ble pågrepet.

I løpet av helgen er flere hundre personer pågrepet, og nærmere 90 er satt i fengsel, opplyste det hviterussiske innenriksdepartementet tidligere på søndagen.

Store demonstrasjoner har preget Hviterussland etter det omstridte presidentvalget i landet 9. august. I flere av demonstrasjonene har over hundre tusen mennesker deltatt.

Maskerte sikkerhetsstyrker i politibiler og militære kjøretøyer var utplassert i sentrum av hovedstaden Minsk i forkant av søndagens arrangement,

Hviterusslands mangeårige leder Aleksandr Lukasjenko har så langt nektet å gå av som følge av protestene. Mandag reiser han til Moskva der han skal møte Russlands president Vladimir Putin.

(©NTB)

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.