Nytt

Massive demonstrasjoner i Hviterusslands hovedstad Minsk søndag 11. oktober.  Foto: AP.

Politiet har tatt i bruk vannkanoner og sjokkgranater mot demonstranter i Hviterusslands hovedstad Minsk. Store folkemengder tok til gatene i protest mot regimet. Mange personer er pågrepet.

NTB-AFP melder at hviterussiske myndigheter slo hardt ned på folkemassen som søndag nok en gang samlet seg for å kreve at president Aleksandr Lukasjenko går av.

Et stort antall svartkledd opprørspoliti, soldater fra innenriksdepartementet og sivilkledde menn strømmet ut av umerkede minibusser og løp mot demonstrantene i Minsk. Noen ble lagt i bakken, viser bilder fra øyevitner publisert på uavhengige nettsteder.

– Vannkanon og sjokkgranater ble brukt, i det minste i Minsk, sier en talsperson for innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Dermed er det lite som tyder på at den roen presidenten har bedt om, er i ferd med å inntreffe. Det demonstrantene vil høre fra Lukasjenko, er meldingen om at han trekker seg. Heller ikke støtten til Lukasjenko-regimet fra Russlands president Putin har lagt noen demper på sinnet i befolkningen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!