Nytt

En såret demonstrant får hjelp på gaten i Minsk, etter demonstrasjonene mot valget i Hviterussland 9. august, 2020. Foto: svaboda.org

Kraftig opptøyer brøt ut i Hviterussland søndag, da valgresultatene etter søndagens presidentvalg ble kjent.Den sittende presidentens Alexander Lukasjenkos overlegne valgseier førte til at tusenvis av mennesker samlet seg i gatene i protest. En mistet livet og minst 120 personer ble arrestert.

I huvudstaden Minsk och i andra städer protesterade tusentals människor efter att en statlig vallokalsundersökning meddelade att Lukasjenko fått strax under 80 procent av rösterna i söndagens val. Utmanaren Svetlana Tichanovskaja kom tvåa med runt sju procent av rösterna, skriver Aftonbladet.

Årsaken til de kraftige demonstrasjonene er mistanker om valgfusk.

Valget har foregått uten utenlandske observatører, og det er lite som tyder på at det har gått rettferdig for seg, skriver NTB.

Politiet måtte ty til sjokkgranater og gummikuler for å få kontroll på massene.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Les også