En polsk politibetjent står på den polsk-tyske grensen etter at den polske regjeringen bestemte seg for å stenge grensene for utlendinger som et forebyggende tiltak mot koronavirus (COVID-19) på bybroen mellom Slubice, Polen og Frankfurt / Oder, Tyskland 15. mars 2020. Foto: Annegret Hilse/Reuters/NTB Scanpix

Tyskland kommer til å nærmest stenge sine grenser til Frankrike, Østerrike og Sveits fra mandag på grunn av koronaviruset, ifølge nyhetsbyrået DPAs kilder.

Tiltaket vil tre i kraft fra klokka 8, opplyser ikke navngitte kilder i regjeringen i Berlin til det tyske nyhetsbyrået. Varetransporten mellom nabolandene vil ikke bli berørt, og pendlere skal fortsatt få krysse grensa, erfarer DPA.

Statsminister Angela Merkel skal ha utarbeidet planen i samarbeid med regjeringssjefene i fire tyske delstater.

Tyskland har rundt 4.000 bekreftede smittetilfeller, hvorav ni dødsfall.

Regjeringen har innført få nasjonale tiltak sammenlignet med andre europeiske land, men på delstatsnivå er blant annet skoler stengt, og Berlin har forbudt alle private og offentlige arrangementer med over 50 deltakere.

Nabolandet Polen stengte søndag sine grenser for alle utlendinger, unntatt de med permanent opphold, samt lastebilsjåfører og diplomater.

Danmark stengte grensa for utlendinger søndag, og mandag innfører Norge streng grensekontroll.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.