Her fra den norsk-russiske grensen ved Storskog en vinterdag i desember, 2019. Den norske grensestasjonen sett fra norsk side. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix

Regjeringen vurderer å stenge grensene til Norge. Fylkene i nord ber regjeringen å ta grep raskt.
– Grenseovergangene våre er åpne, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).

– Regjeringen vurderer å stenge grensene til Norge, sier statsministeren til NRK.

Danmark er blant landene som har stengt grensene sine. Lørdag stengte Russland grensen til Norge. Flere har tatt til orde for at Norge også bør stenge grensene.

Fylkesrådslederne i Nordland og Troms og Finnmark ber regjeringen ta grep og mener at tiltaket må komme på plass så raskt som mulig.

– Vi forventer at nasjonale myndigheter gjør ytterligere tiltak for å redusere faren for smitte inn i landet. Grenseovergangene våre er åpne. Det må nå etableres kontroll utover bare Gardermoen, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i Nordland.

Kommunene sliter med turister som ankommer Norge gjennom Narvik. Turistene skal rett i karantene, og da gjerne inn på et hotell, forklarer fylkesrådslederne.

– Situasjonen skaper mer uro i befolkningen og øker belastningen på den kommunale beredskapen, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo i Troms og Finnmark.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.