Helsepersonell i verneutstyr behandle koronaviruspasienter ved en avdeling for intensivterapi på sykehuset i Cremona i Lombardia. Dette stillbildet er fra tv-programmet Piazzapulita på kanalen La7 – via Reuters / Scanpix.

Regionale myndigheter i Lombardia vurderer nå å innføre noen flere karantenetiltak med sikte på å bremse koronasmitten i denne delen av Italia, som hittil har vært aller hardest rammet av epidemien.

Blant tiltakene som overveies, er å stenge barer og restauranter, og stanse kollektivtransport som buss og metro, og kun la matbutikker og apoteker være åpne, skriver La Repubblica. Lastebiltransporten går noenlunde som normalt.

En av dem som tidlig tok til orde for flere tiltak i Lombardia, er Bergamos borgermester Giorgio Gori. Plassmangelen på sykehusene i området er nå blitt så stor, opplyser han på Twitter, at pasienter som ikke kan behandles, blir liggende for å dø.

Regionale myndigheter har iverksatt forskjellige tiltak i tillegg til de som er pålagt av regjeringen.

I Campania-regionen, hvor landets tredje folkerikeste by Napoli befinner seg, har myndighetene stengt skjønnhetspleie- og frisørsalonger. I Emilia har man stengt utendørsmarkeder, isbarer og utsalgssteder for den lokale spesialiteten piadina – et slags mykt flatbrød som brettes i to og fylles i midten.

Italias statsminister Giuseppe Conte overveier også å øke karantenetiltakene i hele Italia.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.