23. februar 2020: En nesten folketom gate i den nå isolerte Castiglione D’Adda i Italia, hvor noen av de første utbruddene av coronaviruset i landet ble oppdaget. Foto: Flavio Lo Scalzo / Reuters / Scanpix.

Skolene i Milano stenger i en uke med sikte på å forebygge spredning av coronaviruset Covid-19 i den norditalienske metropolen. Det kunngjorde Milanos borgermester Giuseppe Sala under en pressekonferanse søndag, etter at universitene i Lombardia allerede hadde besluttet å stenge til uken.

Sala ser ikke for seg noen beleiret by, men har likevel valgt å stenge skolene som et forebyggende tiltak, skriver Corriere della Sera. Det ventes at også kommuner i Milanos omegn vil gjøre det samme.

Milano er hovedstad i Lombardia-regionen, hvor de aller fleste tilfellene (89) av Covid-19 hittil er blitt observert i Italia. Milano er også Italias nest folkerikeste kommune, som er sentrum i landets største sammenhengende urbane område. Lombardia er dertil Italias folkerikeste og økonomisk viktigste region, som dermed kan forventes å ha flest kontakter med utlandet generelt og Kina spesielt.

I henhold til regjeringens tiltaksplan for å begrense smittefaren, er elleve kommuner nå blitt isolert. Kontrollerte leveranser av mat og medisiner finner sted, men generell transport inn og ut av stedene det gjelder, er midlertidig opphørt. Politi og soldater patruljerer for å sikre isolasjonen, skriver Corriere della Sera.

Så langt har over 100 personer testet positivt for coronaviruset i Italia. To er døde.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.