Det er lite folk i gatene i Codogno i Nord-Italia, etter at myndighetene oppfordret folk til å holde seg hjemme den 21. februar 2020. Foto: Reuters TV / Scanpix.

Antall personer som har testet positivt for coronaviruset Covid-19 i Italia, er pr. fredag ettermiddag økt til 16. Av disse er 14 tilfeller påvist i den folkerikeste regionen Lombardia, mens det er to påviste tilfeller i Veneto-regionen – begge nord i landet.

En 38-åring fra Castiglione d’Adda, som ligger noen mil sørøst for metropolen Milano, er alvorlig syk og innlagt på sykehus.

La Repubblica skriver:

I Lombardia er de smittede av coronaviruset den 38 år gamle pasienten, hans gravide kone, sønnen til en barista i Castiglione d’Adda og tre av barens kunder; åtte andre personer har dessuten testet positivt, herunder fem ansatte og tre pasienter ved sykehuset i Codogno, hvor de første smittede ble innlagt.

Smittebæreren som hadde vært i Kina, er i god form.

Myndighetene i Lombardia-regionen oppfordrer folk til å bli hjemme, avstå fra offentlige arrangementer og ikke gjøre andre innkjøp enn de høyst nødvendige. Skoler og barnehager stenger, og idrettsarrangementer avlyses.

«Vi er i ferd med å isolere ca. 250 personer som har vært i kontakt med de smittede for å gjennomføre tester av dem», sier Lombardia-regionens helsesjef Giulio Gallera. Blant disse er 120 ansatte i Unilever, bedriften hvor den første smittebæreren hadde befunnet seg, samt 70 leger og sykepleiere. For samtlige venter en karantene.

De to tilfellene i Veneto er blitt påvist i Vò Euganeo, ca. to mil fra Padova. Disse er født i henholdsvis 1942 og 1953. Den ene av dem er alvorlig syk og under intensiv behandling. Også i dette området stenges en rekke aktiviteter ned inntil videre, mens helsevesenet forsøker å rekonstruere de smittedes sosiale aktiviteter de siste ukene med sikte på å ta rede på andre mulige tilfeller.

I Genova i den nordlige regionen Liguria har seks personer testet negativt etter mistanke om smitte.

I regionene Lombardia og Emilia-Romagna har det italienske forsvaret stilt bygninger til disposisjon for folk som havner i karantene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.