En deltager ved karnevalet i Venezia har på seg både munnbind og karnevalsmaske den 23. februar 2020. Foto: Manuel Silvestri / Reuters / Scanpix.

Tiltakene som iverksettes med sikte på å redusere smittefaren fra coronaviruset Covid-19 i Nord-Italia, resulterer nå i en nedstengning av store deler av samfunnslivet i landsdelen. Tiltakene er mest omfattende i regionen Lombardia, hvor de fleste tilfellene hittil er påvist.

I Lombardia stenger barnehager, skoler, universiteter, museer og kinoer, skriver La Repubblica. Det blir videre en midlertidig stans i alle aktiviteter av kulturell, sportslig eller religiøs art som normalt innebærer at flere mennesker samles, som for eksempel fotballkamper eller gudstjenester. Puber og diskoteker stenger, skriver Corriere della Sera.

Også i Veneto stenger skoler, museer og universiteter, i første omgang frem til 1. mars, og de resterende arrangementene i forbindelse med karnevalet i Venezia avlyses. I Piemonte, en tredje folkerik region på Po-sletten, der landets fjerde største by Torino ligger, stenger også alle skoler i en uke.

Andre regioner, blant andre Liguria, Emilia-Romagna og Lazio, hvor henholdsvis Genova, Bologna og Roma ligger, iverksetter også tiltak, men ikke så omfattende som i de tre førstnevnte regionene.

Av de europeiske landene er det i Italia at klart flest personer hittil har testet positivt for coronaviruset, i skrivende stund 133. Om det beror på at spredningen er størst der til lands, eller om antallet påviste tilfeller er forholdsvis høyt mest på grunn av at helsemyndighetene gjennomfører så mange tester, er uklart.

Italienske myndigheter understreker at de omfattende tiltakene er forsiktighetsregler med sikte på å unngå spredning, men at det ikke er noen grunn til panikk.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂