Det er stille på jernbanestasjonen i Codogno i Italia den 22. februar. Myndighetene har stanset kollektivtrafikken i området etter utbruddet av coronaviruset der. Foto: Flavio Lo Scalzo / Reuters / Scanpix.

Antallet personer som har testet positivt for coronaviruset Covid-19 i Italia, er nå økt til 45. De fleste av dem befinner seg i Lombardia, hvor det er påvist 36 tilfeller, mens det er registrert 9 tilfeller i Veneto.

To personer i Italia med coronaviruset er døde, skriver Corriere della Sera. Det dreier seg om en kvinne i syttiårene i Lombardia, og en mann i åttiårene i Veneto.

Med tanke på at antallet påviste tilfeller var mot 16 fredag ettermiddag, ser altså viruset ut til å spre seg raskt i Italia.

Samtidig hefter det usikkerhet ved om vedkommende som smittet den 38 år gamle mannen som først ble alvorlig syk, var den bekjente som nylig hadde vært i Kina. I motsatt fall kan den opprinnelige smittebæreren være uidentifisert – og uvitende om det hele.

38-åringens tilstand er i øyeblikket stabil.

19 italienere som hadde befunnet seg ombord på cruiseskipet «Diamond Princess», har ellers kommet tilbake til Italia, hvor samtlige har testet negativt og er satt i karantene.

Det italienske helsedepartementet oppfordrer alle som har kommet til Italia fra Kina de siste to ukene, til å holde seg hjemme og kontakte helsemyndighetene med informasjon om sine bevegelser.

Regjeringen i Italia vurderer å iverksette ekstraordinære tiltak, skriver La Repubblica.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂