Sebastian Kurz. Foto: Matt Dunham / Reuters / Scanpix.

Regjeringen i Østerrike iverksetter av en rekke tiltak for å forebygge spredningen av koronavirussmitte i landet, og har i den forbindelse erklært innreisestopp for personer som oppholder seg i Italia.

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz kunngjorde disse tiltakene under en pressekonferanse tirsdag, melder allmennkringkasteren Österreichischer Rundfunk (ORF).

Innreiseforbudet omfatter ikke østerrikske statsborgere, som snarere oppfordres til å forlate Italia. Østerrikske myndigheter vil påse at de som returnerer til hjemlandet, vil bli satt i karantene.

Også innenlands i Østerrike vil det bli innført kraftige begrensninger, melder ORF. Arrangementer med flere enn 500 personer kan ikke finne sted utendørs, og ikke med flere enn 100 innendørs.

Epidemien har spredt seg i svært høyt tempo, og «vi må forandre livene våre i noen måneder», sier helseminister Rudolf Anschober. Det oppfordres til å begrense den sosiale kontakten.

Østerrikes utenriksdepartement fraråder ellers, i likhet med norsk UD, nå reiser til Italia.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.