En person ankommer adgangskontrollstasjonen for besøkende og ansatte foran Kaiser-Franz-Josef-Spital-sykehuset i Wien, Østerrike 15. mars 2020. Foto: Lisi Niesner/REUTERS /NTB Scanpix 

Østerrike skjerper tiltakene mot koronaviruset. Restauranter stenges, og samlinger med mer enn fem personer blir forbudt.

Statsminister Stebastian Kurz ba befolkningen om å holde seg hjemme da han kunngjorde de nye tiltakene søndag.

Kurz gjorde det klart at det er bare tre grunner til å gå ut av huset sitt, nemlig for å gå på jobb, gjøre nødvendige matinnkjøp og hjelpe andre.

De som likevel går ut, må gå alene eller bare sammen med dem de bor sammen med. Politiet vil ta seg av dem som bryter disse bestemmelsene.

Alle restauranter må stenge helt fra og med tirsdag i stedet for å få holde åpent til klokka 15, slik det har vært hittil.

Dessuten innstilles alle flygninger til Storbritannia, Ukraina og Russland, i tillegg til dem som er innstilt fra før.

Søndag kunngjorde guvernøren i Tirol, Günther Platter, full nedstengning i minst en uke i sin region, som grenser til Italia og er den hardest rammede i landet.

758 tilfeller av koronavirus og ett dødsfall er registrert i Østerrike.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂