Inngangspartiet til en kirke tilhørende Shincheonji Church of Jesus the Temple of the Tabernacle desinfiseres, etter at en pasient kjent under navnet «Pasient 31» hadde deltatt på en messe i Daegu, Sør-Korea. Foto: Yonhap/Reuters/NTB Scanpix 

Sørkoreanske myndigheter har erklært krisetilstand i byen Daegu og omegn på grunn av et omfattende utbrudd av det nye koronaviruset.

Ordføreren i byen, Kwon Young-jin, oppfordret torsdag byens 2,5 millioner innbyggere til å holde seg innendørs, samtidig som statsminister Chung Se-kyun kunngjorde at myndighetene skal trappe opp hjelpen til byen i form av medisinsk personale, senger og utstyr.

Sørkoreanske myndigheter opplyste fredag at det var registrert 52 nye tilfeller av covid-19-viruset i landet. Totalt er det registrert 156 tilfeller, noe som gjør Sør-Korea til det hardest rammede landet utenom Kina, der viruset først ble oppdaget.

Kirke hardt rammet

39 av de nye sykdomstilfellene er ved Shincheonji-kirken i Daegu. Til sammen 80 personer er smittet i kirken etter at en 81 år gammel kvinne først ble smittet og deretter var til stede ved fire gudstjenester før hun fikk diagnosen.

Sør-Koreas hittil eneste dødsfall som følge av det nye koronaviruset skjedde også i Daegu, som er landets fjerde største by.

Statsminister Chung sa fredag at myndighetenes fokus hittil har vært på å hindre at viruset fikk innpass i landet, men at arbeidet nå skal rettes inn mot å hindre at viruset sprer seg i befolkningen.

Myndighetene i Seoul opplyste at de vil forby større menneskeansamlinger og stenge ned gudstjenestene til Shincheonji-kirken i byen som ledd i arbeidet med å bekjempe viruset.

Dødstallet stiger i Kina

Dødstallet fra det nye koronaviruset covid-19 i Kina har steget til 2.233 etter at ytterligere 115 mennesker døde i Hubei-provinsen.

Det store flertall av de nye dødsfallene var i Hubeis hovedstad Wuhan, der viruset først viste seg i desember.

Rundt 75.000 mennesker er nå smittet av covid-19-viruset i Kina, og flere hundre i andre land. I Hubei-provinsen ble det fredag registrert 411 nye tilfeller av smittede.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.