Tallet på døde i utbruddet av covid-19-viruset har passert 2.000. Her sees en kinesisk politimann med ansiktsmaske under et portrett av Kinas fomann Mao Mao Zedong ved Tianmen-porten i bejing. Foto: Tingshu Wang/Reuters/NTB Scanpix

Tallet på døde i utbruddet av covid-19-viruset steg til over 2.000 onsdag etter at 136 nye dødsfall i Kina.

I den daglige oppdateringen fra helsemyndighetene opplyses det også om 1.693 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen, der viruset først ble påvist i desember.

Det samlede tallet på nye smittede i Kina er 1.749. Det er det laveste tallet på nye smittede i februar og den andre dagen på rad at den nasjonale helsekommisjonen melder om en nedgang i nye smittetilfeller.

Til sammen er 74.185 i Kina smittet av det nye koronaviruset. Samtidig stiger dødstallet til 2.004. De fleste av dødsfallene har skjedd i den hardt rammede Hubei-provinsen. Det var på et matmarked i delstatshovedstaden Wuhan at viruset først ble påvist og senere spredde seg.

Utenfor epidemiens episenter blir det meldt om 56 nye smittede. Det tallet har sunket 15. dager på rad. En kinesisk studie påpeker at de fleste smittede ikke har blitt alvorlig syke, og helsemyndighetene mener de fallende smittetallene er en indikasjon på at utbruddet er under kontroll.

President Xi Jinping sier restriksjonene som er innført, gir «synlig framgang» i kampen mot viruset. Det kom fram i en telefonsamtale med den britiske statsminister Boris Johnson tirsdag, ifølge statlige medier.

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer likevel om at det er for tidlig å slå fast at nedgangen vil fortsette.

Flere smittede i Korea

Tallet på virussmittede i Sør-Korea øker med 50 prosent til 46 smittede, opplyser myndighetene i landet.

Det handelsavhengige landet har blitt rammet økonomisk av utbruddet i Kina, men fram til onsdag hadde tallet på smittede knapt endret seg.

Onsdag melder myndighetene imidlertid at 15 nye sykdomstilfeller er bekreftet. Til sammen 46 mennesker er nå smittet av covid-19-viruset i Sør-Korea. Elleve av tilfellene er trolig knyttet til én pasient.

Sør-Korea har stengt atkomsten for utlendinger som kommer fra Hubei-provinsen i Kina, der virusutbruddet startet i desember. Visumfri innreise for kinesiske turister til en populær ferieøy er også stoppet, men det er ikke innført generell innreisenekt fra Kina.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.