Fredag ble det meldt om 116 nye dødsfall på grunn av det nye coronaviruset i Hubei-provinsen i Kina. Her er det folk i Jiujiang, Jiangxi province, China, som prøver å beskytte seg mot smitte. Foto: Thomas Peter / Reuters /NTB Scanpix

Over 5.000 nye virussmittede er rapportert det siste døgnet i Kina, og 121 dødsfall er bekreftet, opplyser myndighetene.

116 av de nye dødsfallene skjedde i den hardt rammede Hubei-provinsen, der utbruddet av viruset startet i desember.

Samtidig er det registrert 5.090 nye smittetilfeller i hele Kina, de fleste av dem er klinisk diagnostisert, opplyser myndighetene.

Det samlede tallet på smittede er på 51.986 i provinsen. I hele Kina er antall smittet på 63.851.

Reviderte tall

Dødstallene i Kina ble revidert og justert ned fredag fordi myndighetene opplyste at noen døde var telt mer enn én gang. Det reviderte dødstallet er nå 1.380.

Den nasjonale helsekommisjonen fjernet 108 døde etter å ha oppdaget «duplikatene» i statistikken i Hubei-provinsen, ifølge den daglige oppdateringen. Det ble ikke gitt flere detaljer. Kommisjonen fjernet også 1.043 fra tallet på bekreftede smittede i Hubei.

Omfanget av epidemien så ut til å bre om seg torsdag, da helsemyndighetene endret diagnostiseringen av pasienter. Da ble det registrert 254 døde på ett døgn. Det blir nå brukt røntgen for å avdekke syke i tillegg til laboratorietester.

Den nye metoden gjorde at nærmere 15.000 pasienter i Hubei ble regnet som smittet av det nye coronaviruset. Hubei rapporterte om 4.800 nye tilfeller fredag.

Japan trapper opp innsatsen

Japanske myndigheter melder at de trapper opp innsatsen mot spredningen av viruset. Torsdag døde en 80 år gammel kvinne som var smittet av covid-19-viruset, og det er bekreftet nye tilfellet i landet, skriver Reuters.

Dødsfallet bringer antall døde utenfor Kina opp i tre. En person har dødd i Hongkong, og en person døde på Filippinene.

Det er nær 450 bekreftede tilfeller i 24 land og området utenfor Kina. 33 av disse er i Japan, og 218 av dem er på et cruiseskip som ligger utenfor kysten av landet.

Verdens helseorganisasjonen (WHO) har advart om at stabiliseringen av smitte- og dødstallene må tolkes med enorm varsomhet, og at utbruddet fremdeles kan tippe begge retninger.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.