Giuseppe Conte. Stillbilde: Facebook.

Italias statsminister Giuseppe Conte har mandag kunngjort at de smitteforebyggende tiltakene forsterkes, og at de fra i morgen vil gjelde i hele landet. Alle bevegelser som ikke kan rettferdiggjøres som nødvendige, er forbudt, kunngjør Conte i en pressekonferanse fra statsministerens kontor i Palazzo Chigi i Roma, som er blitt livestreamet til Facebook.

Situasjonen nærmer seg med andre ord et portforbud.

Skolene i landet vil forbli stengt frem til 3. april, alle fotballkamper i serie A utsettes inntil videre, alle barer og restauranter må stenge klokken 18, og alle forsamlinger både ute og innendørs er forbudt, skriver La Repubblica. Lokaler hvor mennesker normalt samles utenom arbeid, innkjøp og bespisning, vil som hovedregel måtte stenge.

Statistikken viser at antall smittede øker kraftig, i øyeblikket 7985 (463 er døde), og det er ikke mer tid å miste, sier den italienske statsministeren. Våre vaner må endres, og de må endres nå, fastslår Conte.

Meldingen Italias statsminister sender, er essensielt «bli hjemme»: Hele Italia er nå beskyttet område, konkluderer Conte. Tiltakene er ikke til hinder for at arbeidsplasser er åpne og at nødvendig transport kan finne sted, presiserer han, men dersom noen forsøker å rettferdiggjøre sine bevegelser med usannheter, er det en forbrytelse, advarer Conte.

Statistikken over dødsfallene som følge av koronaviruset i Italia viser at én prosent av de døde er 50–59 år gamle, 10 prosent 60–69, 31 prosent 70–79, 44 prosent 80–89 og 14 prosent over 90 år.

Det er i øyeblikket 733 personer i Italia som er i intensiv terapi på grunn av koronaviruset. Sykehusene har ikke lenger kapasitet til å behandle alle som trenger det, og har begynt å prioritere de yngre pasientene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.