Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen vil stenge grensen for å hindre en strøm av migranter over norskegrensen. Men statsminister Erna Solberg sier nei.

– Vi må være føre var og stenge grensen for mulig ny flyktningestrøm fra Syria, sier Jensen til VG.

Tyrkia har åpnet grensen mot Syria og vil ikke forhindre syriske flyktninger fra å ta seg til Europa, melder Reuters.

300 flyktninger og migranter er allerede kommet til Edirne ved grensa til Hellas etter at Tyrkia sa at de ikke lenger vil stanse flyktninger på vei til Europa. Tyrkisk politi, grensepoliti og kystvakt har fått ordre om å tre til side, ifølge Reuters’ kilde.

Blant migrantene er det både syrere, iranere, irakere, marokkanere og pakistanere.

Migrantkrisen i 2015 friskt i minne, frykter Hellas og resten av Europa nå en ny strøm av migranter fra Syria.

Siv Jensen er bekymret.

– Det er all grunn til å slå alarm. Tyrkias president Recep Erdogan har flere ganger truet med å åpne grensen mot Syria og la flyktninger strømme inn i Europa. Nå skjer det og da må Norge handle før det er for sent, sier Jensen til VG.

Jensen krever at Solberg-regjeringen straks iverksetter en rekke tiltak for å hindre en ny migrasjonsbølge.

Hun mener regjeringen straks må gjeninnføre Russland-instruksen, som fastslår at asylsøkere som passerer tredjeland, ikke får søke asyl i Norge.

Norge må også forsterke grensekontrollen ved alle grenseoverganger og stramme inn reglene for sekundærbeskyttelse, sier Jensen.

– Det ligger i regjeringsplattformen, men det er nødvendig å forsterke den. Det må slås fast at dersom noen kommer seg inn i Norge, så skal de ikke få rett til familiegjenforening. De må heller ikke få rett til permanent opphold.

Jensen mener det er viktig at Norge er tidlig ute med å sende et signal:

– Vi har sett før at det sprer seg som ild i tørt gress hvilke land det er best å reise til. De reiser til land det er lettest å få opphold og hvor velferdsordningene er best, sier Jensen.

Solberg: Ikke aktuelt

Statsminister Erna Solberg (H) sier nei til Fremskrittspartiets krav. Hun mener dagens kontrollregime er godt nok, og ser ingen behov for endringer.

– Vi har fortsatt grensekontroll til Norge. Det betyr at du i utgangspunktet må ha visum for å komme til Norge. Det er ingen forandring siden Jensen satt i regjering.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂