California-guvernør Gavin Newsom. Foto: Gabriela Bhaskar / Reuters / NTB scanpix

Den demokratiske guvernøren i California, Gavin Newsom, erklærer unntakstilstand i delstaten etter at 53 personer er bekreftet smittet av koronaviruset.

Guvernør Gavin Newsom erklærte unntakstilstanden under en pressekonferanse onsdag, melder Reuters. Beslutningen er tatt for å være forberedt på en videre spredning av viruset, opplyste Newsom, ifølge CNN.

Beslutningen ble tatt etter at delstaten hadde konstatert at minst 53 personer er smittet av viruset, og en person er meldt død som følge av covid-19. Mer enn 9400 personer er dessuten under observasjon for mulig smitte.

Den døde var en eldre person som allerede led av annen sykdom. Dødsfallet var det første utenfor delstaten Washington, som hittil har meldt om ti personer som er døde av virussmitte. Den døde var i februar på cruiseskipet «Grand Princess», og flere andre som var om bord i skipet på samme tid, har fått påvist koronasmitte.

«Grand Princess», som onsdag var utenfor kysten av Mexico og på vei til Hawaii med 2600 gjester og et mannskap på 1150, er beordret tilbake til havn i San Francisco, hvor helsemyndighetene vil vurdere hvilke skritt som skal tas. Skipets medisinsk ansvarlige sier at passasjerer som var med på cruiset fra den 11. til 21. februar, og som fremdeles befinner seg om bord, inntil videre er satt i karantene på rommene sine på båten. Skipet er ventet til havna i San Francisco torsdag.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.