Stamsund på Vestvågøy i Lofoten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

3.000-4.000 innbyggere i Vestvågøy kommune har fått beskjed om å gå i selvpålagt karantene etter at det ble påvist fem nye koronatilfeller i kommunen.

Kommunen har stengt tre skoler og en barnehage fredag, og ber alle barn, ungdom og foreldre som har tilknytning til institusjonene om å gå i karantene, skriver NRK.

Torsdag ettermiddag og kveld ble det meldt om fem nye smittetilfeller i Vestvågøy. Derfor stenger kommunen midlertidig Vest-Lofoten videregående skole, Ballstad skole, Leknes skole og Arken barnehage.

– Det er et føre var-tiltak for å begrense smitten, og i dag og gjennom helga vil vi fortsette arbeidet med smittesporing. I og med at vi fikk fem nye smittetilfeller i går som omfatter skolene og barnehagen, så er dette tiltaket nødvendig for å begrense smitte, sier ordfører Remi Solberg (Ap).

Unntaket er personer som har samfunnskritiske jobber.

Kommunen jobber med å kartlegge omfanget av nærkontakter til de som har fått påvist smitte. Det er totalt registrert 14 positive prøver i kommunen siden månedsskiftet.

Vestvågøy kommune er Lofotens mest folkerike kommune med sine 11.433 innbyggere.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.