Billedteksten sier at president Xi Jinping vinker til innbyggere i Wuhan som har fått karantene hjemme. Men det er ikke mulig å få øye på en eneste innbygger. Tirsdag 10. mars. Foto: Ju Peng/Xinhua/NTB Scanpix

Kina innfører nå karantene på tilreisende utlendinger. Det er en måte å vise at Kina nå har situasjonen under kontroll og nå faktisk trues av utlandet.

Alle som ankommer Beijing fra utlandet, må i karantene i 14 dager for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset, opplyser en talsmann for myndighetene.

Kina har langt på vei stanset spredning av viruset, som først ble påvist i storbyen Wuhan.

Tirsdag besøkte landets president Xi Jinping Wuhan, som nå er gjenåpnet etter å ha vært isolert fra omverdenen siden januar.

Rundt 81.000 kinesere har fått påvist smitte, men nærmere 62.000 av disse er nå erklært friske og smittefrie. Viruset har krevd 3.162 liv i landet, ifølge offisielle tall. (NTB)

Det virker som en straight opplysning, men skjuler myndighetenes propagandakrig.

Kinesiske myndigheter var i minst to måneder de eneste som visste om coronaviruset og hvor smittsomt det var. Men Kina innførte ingen restriksjoner på egne borgere som dro utenlands, enda de måtte vite at de var potensielle smittespredere.

Det har da også smittekartet vist. Selv en dame som brakte smitten til Tromsø kom fra Wuham. Og det samme skjedde i tusenvis av tilfeller.

Man må bare konkludere: Kina gjorde dette bevisst. Man unnlot å varsle fordi det ville undleragt kinesiske borgere restriksjoner.

Offisielle delegasjoner dro både til World Economic Forum i Davos og til handelsforhandlinger i USA. De kunne smittet både økonomisk og politisk ledelse i mange land.

Nå ser epidemien ut til å være under kontroll. Kina har tapt stort økonomisk, og USA vil revurdere forsyningskjeden på mange vitale produkter som er lagt til Kina, ikke minst medisiner.

Kinesiske medier sprer nå rykter om at viruset ble plantet i Kina av CIA og kom inn med US Marines som deltok i en konkurranse i Wuhan i oktober. Kina spiller bevisst på sjåvinistiske og rasistiske strenger hos befolkningen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.